Alexandra Instituttet

Kom på forkant med brugen af digital teknologi i byerne

Del

Prix BLOXHUB Interactive sætter fokus på fremtidens byer i BLOX d. 21.-22. maj, og har inviteret nogle af verdens førende eksperter fra ind- og udland til at komme og dele værdifulde erfaringer og empiri, som I kan tage med fra BLOXHUB Interactive symposium.

Skal I være med til at sætte standarderne for fremtidens byer?

Smart City bølgen er for længst rullet henover os og digital teknologi indtænkes nu som standard i alle nye byløsninger.

Formålet med BLOXHUB Interactive er at vise byer og byplanlæggere i bredeste forstand, hvordan vi kan være på forkant med udviklingen, så vi ikke digitaliserer i blinde, men i stedet anvender digital teknologi, som arbejder for borgerne og understøtter en bæredygtig udvikling i vores byer. 

Men hvordan kommer vi derhen?

Det kan du lære mere om til vores Symposium:

  • 2 dage med 50 speakers
  • Keynotes, talks, udstilling af demonstrationsprojekter.
  • Arrangementet afvikles i BLOX, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Den Sorte Diamant.

En af hovedtalerne er Carlo Rotti, professor i Urban Technologies and Planing ved MIT og leder af the Senseable City Lab samt direktør i designfirmaet Carlo Rotti Associati. Han har mange års erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem teknologi, rum og adfærd. Han vil tale om, hvordan teknologi kan være med til at ændre måden vi udvikler og tænker fremtidens byrumsdesign. 

En anden hovedtaler er den verdenskendte og radikale byplanlægger samt forfatter Adam Greenfield, der fokuserer på sammenhængen mellem design, kultur og teknologi. Han advokerer for en menneske-fokuseret designproces, hvor vi kommer tættere på design, der rent faktisk imødekommer de eksisterende behov i stedet for at udvikle teknologi for teknologiens skyld.

På symposiet vil han tale om vigtigheden i at fantasere om en ny social og fysisk virkelighed, som overgår dagens ideer.

Man kan også møde otte nordiske byer (3 fra Norge, 2 fra Sverige og 3 fra Danmark), der kommer og fortæller om deres udfordringer i forhold til at tilbyde borgerne mere socialt bæredygtige løsninger.

Se programmet her https://prix.bloxhub.org/program

BLOXHUB Interactive er et non-profit initiativ støttet af Realdania og udviklet af Alexandra Instituttet, BLOXHUB og Ars Electronica Linz GmbH.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Tag en slapper på den interaktive bænk i Aarhus og lær om “tingenes internet”10.5.2019 10:35:26 CESTPressemeddelelse

Maj og juni byder på to festivaler i Aarhus med fokus på ny teknologi. I den anledning er der opstillet en interaktiv bænk ved Musikhuset i Aarhus. Bænken er koblet til nettet og registrerer, når nogen sætter sig på den. Den er opstillet i forbindelse med Internet Week Denmark, der foregår fra den 7.-12. maj samt IoT Week, der er en international konference med fokus på Internet of Things (IoT), som foregår fra den 17.-21. juni.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum