Esbjerg Kommune

Kom og smag på Det Grønne Strøg – Esbjergs nye oplevelsesoase

Del

Det Grønne Strøg skal forvandles til Esbjergs nye oplevelsesoase. Kom og smag på mulighederne fredag den 3. juni, hvor fællesskabet er i fokus ved langbordet og maden serveres af Det Grønne Strøgs ildsjæle.

Det var en stor succes, da den ellers lidt kedelige del af Kongensgade – fra Stormgade til Skolegade – i efterårsferien blev omdannet til efterårsmarkedet ”Det Grønne Strøg”. Med ganske få midler blev strøget fyldt med mennesker og nu gentages succesen.

Fredag den 3. juni 2022 bliver der nemlig igen pustet liv i Det Grønne Strøg. Denne gang står eftermiddagen og aftenen i fællesskabets tegn i Esbjergs nye oplevelsesoase.

Ved det store langbord kan alle nyde godt af den gratis mad. Der serveres karrysuppe og mørbradgryde. Der kan gøres en god handel i en af de mange boder langs strøget, der kan hygges til de musikalske indslag fra Kanten og ellers kan aftenen bare nydes på strøget, der er et dejligt frirum under byens Late Night shopping.

Tag del i fællesskabet

Det store langbord i gaden dækkes i fællesskab fra klokken 16.00. Kom og vær med, medbring selv bordpynt. Der er præmie til det flotteste bordpynt.

Boderne er klar fra klokken 17 til klokken 21. Her kan I finde alt lige fra

Korn180s arbejdende graffiti-værksted. Bytteboxen gør et længe ventet comeback. Her kan du komme med nogle af de ting, du ikke selv bruger og bytte det med andres guld. Gør et scoop hos de unge fra Vindmøllens secondhand bod. Vær heldig og find gammelt guld i bibliotekets bogbiks. ÆldreSagen sørger for lidt lækkert til kaffen og holder åbent i løbet af aftenen. Og så er der et par overraskelser i ærmet til jer.

Spændende nyt byrum

”Vi glæder os helt vildt til igen at skabe liv i Det Grønne Strøg. Vi har en hel unik mulighed for at skabe et nyt byrum i Esbjerg, hvor vi vil fællesskabet og forskellighederne samtidig med at vi passer godt på miljøet ved at lade os inspirere af hinandens bæredygtige idéer,” siger Jasmin Lykke, studerende, og en af ildsjælene bag Det Grønne Strøg, Esbjergs nye oplevelsesoase.

Efter en workshop og inddragelse af interesserede borger er ejerskabet af Det Grønne Strøg bredt ud, så det nu både er folk fra Esbjerg Kommune og en håndfuld af byens ildsjæle, der er med til at omdanne Det Grønne Strøg til Esbjergs nye oplevelsesoase.

Fællesspisning den 3. juni er første event i rækken. Målet er meget mere liv og mulighederne er mange.

Kontakter

Jasmin Lykke, medlem af styregruppen bag Det Grønne Strøg, mobil: 2294 2658, mail: jasminlykke@icloud.com

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum