Kom og kig til kyllingerne døgnet rundt
Landbrug & Fødevarer holder fra i dag 8. februar døgnåbent hos cirka 32.000 slagtekyllinger i en stald i Vestjylland.
Det sker på hjemmesiden www.kyllingestald.dk, hvor du fra to kameraer inde i stalden kan følge kyllingerne, fra de er små, gule og dunede, til de sætter hvide fjer og er klar til slagtning.
Viser kyllingernes liv
Kameraerne dokumenterer således kyllingernes samlede levetid til fulde. Tættere på kan man næsten ikke komme, når ønsket om åbenhed også skal harmonere med omsorg for hovedpersonerne: Kyllingerne og deres helbred, siger formanden for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort Jensen.
På grund af de meget strenge hygiejnekrav og bl.a. risikoen for salmonella og fugleinfluenza er der nemlig meget begrænset fysisk adgang til kyllingestalde.
Livestreamingen skal nok vække opsigt, mener fjerkræformanden, og det er også formålet:
- Som kyllingeproducenter har vi de seneste år mødt mange holdninger og påstande om dansk slagtekyllingeproduktion. Der har ikke altid været lige høj grad af fakta og virkelighed bag. Vi har informeret, så godt vi kunne og inviteret familien Danmark til Åbent Landbrug, men der er stadig brug for at vise slagtekyllingeproduktionen frem. Derfor tager vi nu dette skridt med at åbne stalddørene virtuelt, og vi håber, mange vil se med og spørge ind til det, de ser, siger Martin Hjort Jensen.
Glæder sig
- Det, man kan opleve her, er anderledes end i hønsehuset i en villa-baghave. Det her er en professionel landbrugsbesætning med alt, hvad der hører til af professionel pasning, fodring, automatik, teknik og størrelse, og det glæder vi os til at vise frem, siger Martin Hjort Jensen.
Konkret er det kyllingeproducent Solveig Nørmark, der sender fra en af sine stalde lidt udenfor Struer.
- Jeg glæder mig til at vise mine kyllinger frem. Det er ikke noget, hverken jeg eller kyllingerne vil mærke noget til i hverdagen – det er det geniale ved dette initiativ: 100 forskellige mennesker kan besøge stalden uden at bringe smitte ind til kyllingerne, så de bliver syge, og uden at skabe uro i stalden, så de bliver utrygge eller stressede. Og jeg kan bare passe mine kyllinger præcis, som jeg plejer, siger Solveig Nørmark.
Åbningen for livestreamingen markeres i dag tirsdag 8. februar med et pressemøde på gården. Umiddelbart efter pressemødet ankommer kyllingerne fra rugeriet. Kyllingerne kan derfor ses i stalden fra klokken cirka 13.30 tirsdag 8. februar via livestreamingen på kyllingestald.dk.
Baggrund
Initiativet skal ses i lyset af debatten om opdræt af danske slagtekyllinger, hvor flere supermarkedskæder har meldt ud, at de vil udfase den almindelige danske kylling i dele af deres sortiment. Størstedelen af den kylling, der sælges herhjemme, er den almindelige Ross 308.
- Vi er som producenter klar til at levere den type kylling, der efterspørges, forudsat at økonomien følger med. Det er også afgørende for os, at detailbranchen og forbrugerne vælger til og fra på et faktuelt grundlag, og i forhold til parametre som klima-hensyn og dyrevelfærd slår vi altså et slag for den danske kylling, uanset produktionsform. Det vil være ærgerligt, hvis den almindelige danske kylling får nådestødet bare for at blive erstattet af kyllinger fra udlandet, der er opvokset under andre rammer og for eksempel ikke kan sige sig salmonellafri, siger Martin Hjort Jensen, formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum