Guldborgsund Kommune

Kom og besøg vores blå planet

Del

Lørdag den 1. oktober kl. 11.00-15.00 på Torvet i Nykøbing F. sættes der fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og små, grønne hverdagshandlinger. Her vil GrønSkole Nykatten, REFA, Bioøkonomisk Vækstcenter og Guldborgsund Kommune stå klar til at give tips til, hvad du kan gøre i din hverdag for at gøre den lidt mere bæredygtig. Går du rundt med den bedste klimaidé og mangler et sted at bære den hen, så står Annemette S. Johnsen, formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget også klar på Torvet fra kl. 11.00.

Kom til Torvet i Nykøbing og oplev Maj Ds værk Blue Earth, der om natten er oplyst”. Foto: Maj D.
Kom til Torvet i Nykøbing og oplev Maj Ds værk Blue Earth, der om natten er oplyst”. Foto: Maj D.

Det er lykkes Guldborgsund Kommune at få kunstneren Maj D´s skulptur ”Blue Earth” til Nykøbing F. Skulpturen vejer 500 kg., er fem meter i diameter og består af 10.000 stykker genbrugsplastik. Den bliver et lysende, blåt fikspunkt på Torvet på Kulturnatten den 30. september. Og dagen efter den 1. oktober lægger skulpturen Blue Earth op til arrangementet Blue Earth – vores blå planet, som er en god, halv dags blandede aktiviteter med den fællesnævner, at de alle sætter fokus på klima og bæredygtighed, håb og handlinger – helt lokalt.

Besøgende får mulighed for at smage på fremtidens fødevarer og lave frøbomber med Guldborgsund Kommunes to huskunstnere, Søren Lose og Thomas Seest, der arbejder med bæredygtighed og permakultur i Rådhusets park. Unge fra GrønSkole Nykatten har annonceret, de vil ”skære bæredygtigheden ud i pap”, og REFA, det lokale affaldsselskab, viser de nye beholdere til sortering og giver en guidet tour i den nye affaldssorterings-app ”Perfect Waste”.

Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund præsenterer løsninger og eksempler på jobs og produktioner, der kommer ud af grøn omstilling. Guldborgsund Kommune står klar til dialog om Klimahandlingsplan DK2020 og Kommuneplanen. Alle er velkomne til at høre om planerne, men kommunen håber også på at få ideer og input med tilbage.

Enkelte aktiviteter sker på særlige tidspunkter: kl. 11.00 og kl. 13.30 inviterer naturvejleder, Johnny Madsen, på en ca. 2 km. byvandring, hvor deltagere bliver lovet et nyt blik på bynatur og klima. Kl. 12.00 er der ”De Tre Små Grise”: En teaterforestilling for børn og voksne om bæredygtigt grisebyggeri og en ulv på vegetarkost. Teaterforestillingen kommer til Nykøbing i et samarbejde med Teaterforeningen Guldborgsund.

Fakta om Blue Earth – Vores blå planet:

Lørdag den 1. oktober 2022 kl. 11.00-15.00 på Torvet i Nykøbing F. Deltagende stande: Unge fra GrønSkole Nykatten, REFA, Bioøkonomisk Vækstcenter, Guldborgsund Kommune.

OBS. Der kan forekomme pauser for deltagende stande, og der kan være forekomme ændringer i programmet.

Kontakter

Billeder

Kom til Torvet i Nykøbing og oplev Maj Ds værk Blue Earth, der om natten er oplyst”. Foto: Maj D.
Kom til Torvet i Nykøbing og oplev Maj Ds værk Blue Earth, der om natten er oplyst”. Foto: Maj D.
Download

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum