Guldborgsund Kommune

Kom med til bæredygtig fællesspisning på Hovedbiblioteket

Del
Torsdag den 27. april inviterer Guldborgsund-bibliotekerne, i samarbejde med CELF og Europe Direct, til fællesspisning på Hovedbiblioteket. Det sker i anledning af den landsdækkende temauge: UGE 17 og ’Danmark Spiser Sammen’.
Vibeke, Rikke, Pia og June fra biblioteket glæder sig til at hygge om gæsterne den 27. april.

Foto: Bibliotek & Borgerservice
Vibeke, Rikke, Pia og June fra biblioteket glæder sig til at hygge om gæsterne den 27. april. Foto: Bibliotek & Borgerservice

Tilbring en aften på Hovedbiblioteket med lækker mad, godt selskab, og gode klimasnakke.

I samarbejde med CELF og Europe Direct har Guldborgsund-bibliotekerne stablet en hyggelig aften med fokus på fællesskab og bæredygtighed på benene. Her er det grundforløbselever fra CELF, der står for aftenens menu, som er sammensat ud fra temaet ’det bæredygtige måltid’. Fællesskabet skal også hyldes og derfor forløber middagen som langbordsspisning. Der er plads til 65 spisende gæster. På bordet vil der ligge små samtalekort om klima, der kan hjælpe samtalerne godt på vej.

- Vi vil gerne være stedet, hvor nye fællesskaber kan opstå. Samtidig er det vigtigt for os at bidrage til bæredygtig udvikling og derfor arbejder vi målrettet med at sætte fokus på FN’s verdensmål, fortæller kulturformidler og tovholder for arrangementet Pia Park og fortsætter:

- Det glæder mig meget, at vi har fået CELF med på vognen og sammen har kunne skabe det her arrangement, som jeg ser meget frem til. Vi skal have en dejlig aften, hvor vi skal være sammen om at spise lækker mad og forhåbentlig have nogle interessante snakke om klima og bæredygtighed, afslutter Pia.

Faglærer på fødevareuddannelserne på CELF, Diana Telvig er ligeledes glad for samarbejdet, som udover at tale ind i skolens fokus på mental sundhed og bæredygtighed, også gavner eleverne:

- Et projekt som forebygger ensomhed, bakker vi meget gerne op om. FN’s verdensmål er også noget, vi har fokus på. Det gælder både social bæredygtighed og bæredygtighed i forhold til vores valg af råvarer og fokus på energiforbrug, når vi arbejder i køkkenet. Desuden giver sådanne oplevelser, hvor vores elever får mulighed for at lave mad til nysgerrige gæster, dem et kæmpe selvtillidsboost og en faglig udvikling, fortæller Diana.

Tid og sted

Torsdag den 27. april, Kl. 18-20

Hovedbiblioteket, Glassalen og i voksenudlånet

Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F.

Billetter

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Book din billet senest søndag den 16. april på guldbib.dk.

Aftenens menu

  • Surdejs kuvertboller m. pisket smør
  • Bagt spidskål m. purløgscreme og knas
  • Umami gulerod m. urter
  • Quinoasalat m. beder og æbler
  • Små kartofler m. urtepesto
  • Cocotte stegt kylling m. svampe, fennikel og bacon
  • Pastinak muffins m. citroncreme

Baggrund

Arrangementet er en del af Guldborgsund-bibliotekernes bidrag til den landsdækkende temauge UGE 17 – en uge hvor landets biblioteker sætter fokus på FN’s 17 verdensmål og Danmark Spiser Sammen, som Folkebevægelsen mod Ensomhed står bag.

Arrangementet spiller ind i Europakommissionens fokuspunkter om grøn omstilling og det europæiske år for færdigheder. Aftenen er dermed arrangeret med støtte fra Europe Direct, der sponsorerer måltidet.

Pressen er meget velkommen til at deltage på dagen

Kontakter

Billeder

Vibeke, Rikke, Pia og June fra biblioteket glæder sig til at hygge om gæsterne den 27. april.

Foto: Bibliotek & Borgerservice
Vibeke, Rikke, Pia og June fra biblioteket glæder sig til at hygge om gæsterne den 27. april. Foto: Bibliotek & Borgerservice
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Lysets måned i Vild Park31.5.2023 13:40:52 CEST | Pressemeddelelse

Den 4. juni er der igen kunstnerskifte i Guldborgsund Kommunes Rådhuspark, Vild Park. Billedkunstner Søren Lose giver stafetten videre til billedkunstner Thomas Seest, der er den tredje af i alt seks kunstnere, der fra april til oktober 2023 vil bringe naturen i parken i spil på anderledes og inddragende måder. Det er projektet Metropolis Landskab, der i samarbejde med Guldborgsund Kommune indtager landskabet i Vild Park med iscenesættelser skabt på, med og til stedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum