Folkekirkens Nødhjælp

Kom gratis til Climate Kick’In Festival

Del

Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) inviterer til Climate Kick’In Festival – en festival med fokus på, hvordan vi kan passe på vores fælles klode. Lørdag den 14. maj finder festivalen sted i Aarhus, hvorefter den rykker til København den 21. maj.

Hvordan kan unge i Danmark være med til at gøre en forskel for klimaet? Dét og meget mere kommer den nye festival Climate Kick’In til at give gode bud på her i maj.

Festivalen foregår over to lørdage i maj – først i Aarhus og weekenden efter i København. Her er der mulighed for at blive klogere på klimaet – og hvad vi kan gøre for at passe på vores fælles klode.

”Det er vores fælles fremtid, så lad os lytte, lad os snakke og lad os handle sammen. Og hvis man godt kan lide festivaler for en god sag, hvor man samtidig kan hygge sig, så kom til vores gratis festival med talks, musik og god stemning,” siger Ida Skovbro Steenberg, forperson for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom.

Climate Kick’In Festival har som formål at engagere en bred skare af den danske ungdom i klimasamtalen og samtidig sætte fokus på global klimaretfærdighed – for en fælles fremtid.

På festivalen kan gæsterne besøge to tematelte og en hovedscene, hvor der vil være rig mulighed for at opleve unge handlingsfællesskaber, talks, debatter og workshops. Her kan man møde ungdomspartier, -bevægelser, -organisationer, aktivister, eksperter og mange flere.

I løbet af eftermiddagen og aftenen kommer Jazztrioen og Aksglæde og spiller gratis koncerter. Det vil være muligt at købe mad og drikke fra madboderne Lima Empanada og Cook a Deli i Aarhus og Planteslagterne og Brouers Madvogn i København.

Climate Kick’In Festival er støttet af Climate Action Network (EU) og Tuborgfondet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pressen er velkommen til at dække arrangementet.

Program for Climate Kick’In Festival:

Hovedscenen:

11.15-11.30: Velkomst

11.30-12.00: Global klimaretfærdighed

12.10-12.50: Teknologi og adfærd

13.00-13.30: Grøn økonomi

14.00-14.45: Fremtidens byer

15.00-15.40: Fremtidens landbrug

16.00-16.50: Jazz Trio

17.00-17.45: UNGE FOR HANDLING

18.45-19.30: Aksglæde

Tematelte:

Klimaretfærdighed:

I dette telt finder du et ønsketræ, dilemmaspil, refleksionsaktiviteter og verdensmål

13.30-14.00: Nødbingo

18.00-18.30: Nødbingo

Fremtidens muligheder

I dette telt finder du en inspirationsvæg, madspildsspil, smagninger og højskoleelevers klimaløsninger.

14.45-15.05: Madspildsdyst

15.40-16.00: Madspildsdyst

Hvor og hvornår:

Lørdag den 14. maj kl. 11-19.30 i Botanisk Have i Aarhus.

Lørdag den 21. maj kl. 11-19.30 i Hans Tavsens Park i København.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Kontakt:

Ida Skovbro Steenberg, forperson for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom:

Mail: is@dcayouth.dk

Tlf.:30591259

Mathilde Kvolbæk Hjortshøj, projektmedarbejder:

Mail: makv@dca.dk

Tlf. : 40 51 02 06

Nøgleord

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine21.4.2022 19:21:58 CEST | Pressemeddelelse

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage. Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning. Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. ”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet. Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har samme

Prinsesse Marie planter 100 træer for håb og klimahandling5.4.2022 15:14:30 CEST | Pressemeddelelse

H.K.H Prinsesse Marie markerede i dag Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum med plantning af de første af 100 eukalyptustræer ved et buddhistisk tempel i Cambodja. Træplantningen fandt sted i Kampong Chhang-provinsen nord for hovedstaden Phnom Penh og blev indledt med en buddhistisk velsignelse, blomster og bønner for delegationen med prinsessen og Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, der siger: ”De 100 træer er en symbolsk klimahandling, der giver håb for en bedre fremtid for den fattige cambodjanske befolkning, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Men træplantning er samtidig også konkret klimatilpasning, der giver frugt og skygge.” Birgitte Qvist-Sørensen tilføjer, at gennem 100 år har Folkekirkens Nødhjælp arbejdet på at bekæmpe sult og fattigdom i verden, og nu udgør klimaforandringerne et uundgåeligt benspænd, som vi skal håndtere med massive investeringer i klimatilpasning. Cambodja er et af de lande i verden, der er allerhårdest ramt af klimafora

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum