Forsikring & Pension

Kom godt fra start på din motorcykel

Del

Det tager lidt tid at komme i træning efter vinterpausen. Så tænk dig om, inden du giver den gas, og sørg for, at du er godt ulykkesforsikret, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Motorcyklerne er igen i gadebilledet. Men sæsonstarten kan ende knap så sjov, hvis du kører galt på din motorcykel. 

- Nogle motorcyklisters køreevner er noget rustne, når de finder motorcyklen frem. Billisterne skal også lige vænne sig til, at der er motorcykler på vejene igen. Risikoen for uheld er derfor større, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.  
 
Husk dig selv
Antallet af dræbte i motorcykelulykker er i følge Rådet for Sikker Trafik steget fra 19 i 2015 til 26 i 2016.
 
Kommer du ud for en ulykke, dækker kaskoforsikringen skaderne på din motorcykel. Men kommer du selv til skade, skal du have en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring for at få erstatning.
 
Vær samtidig opmærksom på, at du hos nogle forsikringsselskaber skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. Tjek derfor dine forsikringsvilkår, og spørg dit forsikringsselskab, om du kan udvide din forsikring.
 
Er du ikke forsikret, kan du bruge Forsikringsguiden.dk til at finde de rigtige forsikringer. 
 
Flere skader ved sæsonstart
Sidste år var der i alt 2.336 kaskoskader med motorcykler indblandet. Det er en lille stigning på ca. 10 pct. i forhold til året før, hvor forsikringsselskaberne fik 2.124 anmeldelser.
 
- Der sker helt naturligt færre skader i vintersæsonen, hvor få bruger deres motorcykel. Men statistikken viser også, at der sker flest skader i 2. kvartal, hvor motorcykelsæsonen bliver skudt i gang. Derfor er der god grund til at tage den med ro, særligt på de første køreture, siger Anja Lintrup Sørensen.  
 
Motorcykelskader i 2016 

Kilde: Forsikring & Pension 

Nøgleord

Kontakter

Anja Lintrup Sørensen
Konsulent
als@forsikringogpension.dk

Pressetelefon: 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Landsdækkende kampagne i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer12.12.2018 10:39Pressemeddelelse

50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne er i gang for at informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.

Nye pensionsprognoser: Pensionister undgår lavere afkast26.11.2018 12:01Pressemeddelelse

Fremtiden byder på lavere afkast og højere renter. Det fastslår et sagkyndigt råd, der netop er kommet med nye forudsætninger til de beregninger, pensionsselskaberne giver til deres kunder. Pensionsbranchen justerer derfor beregningerne, og det går særligt ud over unge danskere med lang tid til pensionering. Nuværende pensionister berøres stort set ikke. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum