DI Trekantområdet

Kolding er fortsat blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner

Del

Virksomhederne i Kolding er blevet lidt mindre tilfredse med den service og de forhold, som kommunen byder dem. Alligevel er Kolding fortsat blandt de bedste erhvervskommuner i Danmark. Det viser DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Kolding Kommune lander på en 24. plads på DI’s rangliste over de bedste erhvervskommuner. Det er en tilbagegang på ni pladser siden sidste år.

- Selvom Kolding Kommune stadig kan bryste sig af at være blandt landets bedste erhvervskommuner, lever placeringen ganske givet ikke op til kommunens høje ambitioner på det erhvervspolitiske område. Og sådan skal det være. I DI er vi ikke så bekymrede for erhvervsklimaet i Kolding, for vi ved, at kommunen arbejder målrettet på at tilbyde virksomhederne optimale betingelser. Men undersøgelsen giver selvfølgelig et praj om, at det på nogle områder kan blive bedre, siger formand for DI Trekantområdet Helle F. Andersen.

Virksomhederne i Kolding er blevet lidt mere tilfredse med de trafikale forhold i kommunen og oplever, at politikerne fortsat er gode til at gøre plads til, at man både kan bo og drive erhverv i kommunen. Derudover er virksomhederne fortsat tilfredse med Kolding Kommunes evne til at trække nye virksomheder til, ligesom virksomhederne oplever, at der er en god dialog med kommunens politikere og embedsfolk.

- Noget af det, virksomhederne savner, er mere hjælp fra det lokale jobcenter. Vi kan se, at virksomhederne allerede har en meget stor udfordring med at få kvalificerede medarbejdere, så det er vigtigt, at kommunen i samarbejde med virksomhederne sætter alle kræfter ind her, siger formand Helle F. Andersen.

Ét af de vilkår, som virksomhederne er mindst tilfredse med, er niveauet for skatter og afgifter i kommunen.

- Jeg vil gerne opfordre kommunens politikere til at sætte fart på nedtrapningen af dækningsafgiften, men også gennemgå de øvrige afgifter og gebyrer, som samlet set fordyrer dét at drive virksomhed. Virksomhederne står ganske enkelt dårligere rustet i den internationale konkurrence jo flere skatter, afgifter og gebyrer, de skal lægge i kommunekassen. Og det betyder i sidste ende færre arbejdspladser, siger Helle F. Andersen.

FACTS OM LE 2017: 

 - DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI, Johan H. Pedersen, jhp@di.dk tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Karsten Almosetoft
Mail: kaa@di.dk
Tlf. 3377 3987
Mobil: 2088 3987

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Helle F. Andersen genvalgt som formand for DI Trekantområdet28.5.2018 15:19pressemeddelelse

Adm. direktør Helle F. Andersen, Exxit59 A/S er blevet genvalgt som formand for DI’s lokale bestyrelse i Trekantområdet. Helle F. Andersen tager dermed hul på sin anden hele periode som formand. Der var ligeledes genvalg til de to næstformænd Mejeridirektør Jørgen Greve, Arla Foods Amba og CEO Søren Maarssø, Tresu A/S. Følgende blev nyvalgt til bestyrelsen: Operations Director Jan Ditlevsen, ITW Construction Products A/S, Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval Kolding A/S, og HR direktør Thomas Bundgaard, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum