Lolland Kommune

Kogeanbefaling ophæves

Del

Brugere af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde behøver ikke længere koge vandet fra vandhanen. Nye analyseresultater viser, at der ikke længere er E-coli i vandet.

Lolland Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at ophæve kogeanbefalingen på Østofte-Nørreballe Vanværks ledningsnet, da der ikke længere er nogen sundhedsfare forbundet med at drikke vandet. Kilden til vandforureningen er ikke fundet.

Baggrund:

Onsdag 29. august 2018 blev der konstateret E-colibakterier i drikkevandet fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havløkke vandværker. Lolland Kommune anbefalede derfor i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed brugerne af de tre vandværker at koge vandet fra vandhanen.

Herefter blev der taget nye vandprøver. Resultaterne af disse viste fredag 31. august, at der stadig var E-coli-bakterier i dele af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde.

Derfor blev der endnu en gang taget vandprøver, som mandag 3. september viser, at der ikke længere er E-coli i vandet fra Østofte-Nørreballe Vandværk.

Nøgleord

Kontakter

Direktør Bjarne Hansen
Tlf. 20 16 09 02

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum