Lolland Kommune

Kogeanbefaling ophæves

Del

Brugere af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde behøver ikke længere koge vandet fra vandhanen. Nye analyseresultater viser, at der ikke længere er E-coli i vandet.

Lolland Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at ophæve kogeanbefalingen på Østofte-Nørreballe Vanværks ledningsnet, da der ikke længere er nogen sundhedsfare forbundet med at drikke vandet. Kilden til vandforureningen er ikke fundet.

Baggrund:

Onsdag 29. august 2018 blev der konstateret E-colibakterier i drikkevandet fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havløkke vandværker. Lolland Kommune anbefalede derfor i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed brugerne af de tre vandværker at koge vandet fra vandhanen.

Herefter blev der taget nye vandprøver. Resultaterne af disse viste fredag 31. august, at der stadig var E-coli-bakterier i dele af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde.

Derfor blev der endnu en gang taget vandprøver, som mandag 3. september viser, at der ikke længere er E-coli i vandet fra Østofte-Nørreballe Vandværk.

Nøgleord

Kontakter

Direktør Bjarne Hansen
Tlf. 20 16 09 02

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum