Lolland Kommune

Kog stadig vandet fra dele af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde

Del

Nye analyseresultater af vandprøverne fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havløkke vandværker viser, at forureningen med E-colibakterier nu er begrænset til en mindre del af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde. Det betyder, at Lolland Kommune fortsat anbefaler brugerne af det berørte område at koge vandet fra vandhanen, inden det bliver drukket eller brugt til madlavning, opvask eller tandbørstning. Brugerne uden for det berørte område, og brugerne af Bandholm og Havløkke vandværker behøver ikke længere koge vandet.

Kogeanbefalingen dækker nu følgende område (se også vedhæftede kort):

  • Østofte Møllevej fra 253 til 277
  • Møllevænget (alle)
  • Koldingevej (alle)
  • Egemosevej (alle)
  • Kristianssædevej - lige numre fra 14 til 70 og ulige numre fra 27 til 59
  • Langet Gade (alle)
  • Nørremosevej fra 3 til 27
  • Østofte Gade fra 39 til 74
  • Skolestræde (alle)

Herunder Østofte Skole, Børnehaven Møllebakken samt Østofte Hallen.

Onsdag 29. august 2018 blev der konstateret E-colibakterier i drikkevandet fra Østofte-Nørreballe, Bandholm og Havløkke vandværker. Lolland Kommune anbefalede derfor i samråd med Styrelsen for Patientstyrelsen brugerne af de tre vandværker at koge vandet fra vandhanen.

Herefter er der taget nye vandprøver. Resultaterne af disse viser fredag 31. august, at der stadig er E-coli-bakterier i dele af Østofte-Nørreballe Vandværks forsyningsområde.

I samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler Lolland Kommune derfor stadig brugerne i det berørte område at koge vandet fra vandhanen, inden det bliver drukket eller brugt til madlavning, opvask eller tandbørstning.

Der bliver nu taget nye prøver, som der vil komme svar på i næste uge.

Se kogevejledning på http://www.lolland.dk/Fil…/Files/Aktuelt/2018/Vejledning.pdf

Lolland Kommune opdaterer på www.lolland.dk og www.facebook.dk/lollandkommune, når der er nyt i sagen.

Vedhæftet: Kort over de berørte områder.

Nøgleord

Kontakter

Direktør Bjarne Hansen
Tlf. 20 16 09 02

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum