Udenrigsministeriet

Kofod vil styrke samarbejdet om udenrigs- og sikkerhedspolitikken med Færøerne

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger den 27. – 28. november 2019 Færøerne, hvor han mødes med landsstyremand for udenrigsanliggender og kultur, Jenis av Rana.

Baggrunden for mødet er regeringens erklærede mål om at sikre et styrket og ligeværdigt partnerskab i Rigsfællesskabet.

Jeppe Kofod og Jenis av Rana skal drøfte idéer til, hvordan der kan sikres øget samarbejde og inddragelse om udenrigs- og sikkerhedspolitikken mellem Danmark og Færøerne.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”For regeringen - og for mig personligt - har det høj prioritet at skabe konkrete resultater sammen med Færøerne. Og jeg ved, at det også er et stærkt ønske på Færøerne. Det kræver tæt dialog og stærke relationer på alle niveauer. Vi skal diskutere, hvordan vi konkret styrker samarbejdet på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område – blandt andet gennem øget inddragelse og udveksling af informationer. Det er klart, at sådan noget ikke lader sig gøre over natten. Det er en proces, men en proces med et klart mål: et styrket rigsfællesskab baseret på tillid, gensidig respekt og ligeværd. Det arbejde glæder jeg mig til at gå i dybden med her på mit første officielle besøg på Færøerne som udenrigsminister.”

Udenrigsministeren understreger, at for ham er nøgleordene øget inddragelse og en mere koordineret tilgang i sager af fælles interesse, samt en tættere relation mellem udenrigstjenesten og Færøerne.

Under sit besøg vil Kofod også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg for at drøfte generelle udenrigspolitiske emner, og ikke mindst den stigende globale interesse for Arktis og Nordatlanten.

Endelig besøger Jeppe Kofod Industriens Hus (Vinnuhúsið) for at få et bredere indblik i færøsk erhvervsudvikling og eksport.

For yderligere presse:
Presserådgiver Poul Kjar, 41865975

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forsvarsforbeholdet skal tages med forbehold6.12.2019 16:45:35 CETPressemeddelelse

I dag præsenterede Dansk Institut for Internationale studier (DIIS) en udredning om udviklingen i EU og Europa på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område samt betydningen af det danske forsvarsforbehold. Den danske regering hilser udredningen velkommen, og udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde er under hastig udvikling. Det er klart, at der er en række aktiviteter, som Danmark ikke kan deltage i på grund af forsvarsforbeholdet. Det er ikke nyt. Det nye er, at samarbejdet også udvikler sig til at få betydning for områder, hvor Danmark kan være med - og som dermed åbner en række nye muligheder. Regeringen mener, at Europa skal løfte et større ansvar på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Det er en dagsorden, hvor Danmark allerede er med helt i front. Regeringen støtter også et tættere samarbejde mellem NATO og EU - og vi ser positivt på, at andre EU-lande ønsker at styrke forsvarssamarbejdet inden for EU-rammen i fuld kompatibi