Udenrigsministeriet

Kofod vil styrke samarbejdet om udenrigs- og sikkerhedspolitikken med Færøerne

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger den 27. – 28. november 2019 Færøerne, hvor han mødes med landsstyremand for udenrigsanliggender og kultur, Jenis av Rana.

Baggrunden for mødet er regeringens erklærede mål om at sikre et styrket og ligeværdigt partnerskab i Rigsfællesskabet.

Jeppe Kofod og Jenis av Rana skal drøfte idéer til, hvordan der kan sikres øget samarbejde og inddragelse om udenrigs- og sikkerhedspolitikken mellem Danmark og Færøerne.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”For regeringen - og for mig personligt - har det høj prioritet at skabe konkrete resultater sammen med Færøerne. Og jeg ved, at det også er et stærkt ønske på Færøerne. Det kræver tæt dialog og stærke relationer på alle niveauer. Vi skal diskutere, hvordan vi konkret styrker samarbejdet på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område – blandt andet gennem øget inddragelse og udveksling af informationer. Det er klart, at sådan noget ikke lader sig gøre over natten. Det er en proces, men en proces med et klart mål: et styrket rigsfællesskab baseret på tillid, gensidig respekt og ligeværd. Det arbejde glæder jeg mig til at gå i dybden med her på mit første officielle besøg på Færøerne som udenrigsminister.”

Udenrigsministeren understreger, at for ham er nøgleordene øget inddragelse og en mere koordineret tilgang i sager af fælles interesse, samt en tættere relation mellem udenrigstjenesten og Færøerne.

Under sit besøg vil Kofod også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg for at drøfte generelle udenrigspolitiske emner, og ikke mindst den stigende globale interesse for Arktis og Nordatlanten.

Endelig besøger Jeppe Kofod Industriens Hus (Vinnuhúsið) for at få et bredere indblik i færøsk erhvervsudvikling og eksport.

For yderligere presse:
Presserådgiver Poul Kjar, 41865975

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men