Udenrigsministeriet

Kofod vil styrke samarbejdet om udenrigs- og sikkerhedspolitikken med Færøerne

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger den 27. – 28. november 2019 Færøerne, hvor han mødes med landsstyremand for udenrigsanliggender og kultur, Jenis av Rana.

Baggrunden for mødet er regeringens erklærede mål om at sikre et styrket og ligeværdigt partnerskab i Rigsfællesskabet.

Jeppe Kofod og Jenis av Rana skal drøfte idéer til, hvordan der kan sikres øget samarbejde og inddragelse om udenrigs- og sikkerhedspolitikken mellem Danmark og Færøerne.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”For regeringen - og for mig personligt - har det høj prioritet at skabe konkrete resultater sammen med Færøerne. Og jeg ved, at det også er et stærkt ønske på Færøerne. Det kræver tæt dialog og stærke relationer på alle niveauer. Vi skal diskutere, hvordan vi konkret styrker samarbejdet på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område – blandt andet gennem øget inddragelse og udveksling af informationer. Det er klart, at sådan noget ikke lader sig gøre over natten. Det er en proces, men en proces med et klart mål: et styrket rigsfællesskab baseret på tillid, gensidig respekt og ligeværd. Det arbejde glæder jeg mig til at gå i dybden med her på mit første officielle besøg på Færøerne som udenrigsminister.”

Udenrigsministeren understreger, at for ham er nøgleordene øget inddragelse og en mere koordineret tilgang i sager af fælles interesse, samt en tættere relation mellem udenrigstjenesten og Færøerne.

Under sit besøg vil Kofod også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg for at drøfte generelle udenrigspolitiske emner, og ikke mindst den stigende globale interesse for Arktis og Nordatlanten.

Endelig besøger Jeppe Kofod Industriens Hus (Vinnuhúsið) for at få et bredere indblik i færøsk erhvervsudvikling og eksport.

For yderligere presse:
Presserådgiver Poul Kjar, 41865975

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Årets sidste katastrofe udeblev – men der er masser af kriser at bruge pengene på31.12.2019 10:29:12 CETPressemeddelelse

Her på årets sidste dag kan vi på ét punkt ånde lettet op og glæde os over, at julefreden ikke blev forstyrret af en pludselig katastrofe. For 15 år siden rullede tsunamien ind over Sydøstasien og efterlod total kaos. Kaos blev ikke mindre af, at regnskabsåret var gjort op hos de fleste donorer - og dermed var de humanitære kasser tømte. Også i Udenrigsministeriet var alle pengene til humanitære katastrofer blevet uddelt. Derfor besluttede man efterfølgende at etablere en humanitær reserve, som man kan gribe til, hvis der skulle opstå en pludselig katastrofe på en af årets sidste dage. Reserven, der går under navnen Tsunami-bevillingen, er i år på 120 millioner kroner. ”Det er selvfølgelig glædeligt, at verden i år ikke er blevet ramt af en stor katastrofe. Det betyder, at vi kan bruge pengene til andre formål – og dem er der desværre nok af,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn. I praksis betyder det, at der i dag – den 31. december – bliver udbetalt bidrag til bl.a. Zimbabwe, Yemen

Prehn til flygtningetopmøde: 80 millioner kr. til unge flygtninges uddannelse17.12.2019 20:08:55 CETPressemeddelelse

Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, deltager i denne uge i flygtningetopmødet, Global Refugee Forum, i Genève. Ministerens fokus er på unge flygtninges fremtid, og Danmark bevilger 80 mio. kr. til flygtningebørns uddannelse og stipendier til universitetsstudier. ”Vi er nødt til at tænke langsigtet for den generation af unge mennesker, der vokser op som flygtninge. Hjælpe dem med træning eller uddannelse, så de kan få et job og skabe sig en hverdag i nærområderne.” – siger Rasmus Prehn Han tilføjer - “Derfor bevilger jeg 70 millioner kr. til uddannelse af flygtningebørn i Uganda og Etiopien samt 10 mio. kr. til et uddannelsesinitiativ, Tyskland har startet med stor succes. Initiativet er opkaldt efter Albert Einstein og giver stipendiater til flygtninges universitetsstudier. Hvem ved, om fremtidens Einstein sidder i en flygtningelejr?” Formålet med mødet er at skabe mere international solidaritet i håndteringen af store flygtningekriser. Flygtningekriser ender typisk med