Udenrigsministeriet

Kofod vært for stort klimadiplomatisk møde med Bidens særlige klimaudsending John Kerry

Del

Danmark vil presse på for et nyt og stærkt klimadiplomatisk samarbejde mellem Europa og USA, efter der nu lyder nye grønne toner fra Det Hvide Hus.

Derfor var udenrigsminister Jeppe Kofod fredag den 22. januar vært for et virtuelt møde med den nytiltrådte præsident Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, EU’s udenrigsministre og EU’s høje repræsentant Josep Borrell samt EU-Kommissionens næstformand Frans Timmermanns. 

”Tribunerne fra indsættelsesceremonien i Washington er dårligt tomme, før Danmark nu er vært for et vigtigt klimadiplomatisk møde med Præsident Bidens særlige klimaudsending. Det understreger, hvor aktivt og anerkendt det danske klimadiplomati er,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

”Det var godt at sidde ansigt til ansigt med John Kerry og med et USA der helt tydeligt er på vej tilbage i klimakampen. Jeg glæder mig meget til det samarbejde, vi skal have fremadrettet. Uden USA som aktiv medspiller når vi aldrig vores klimamål fra Paris-aftalen eller FN’s verdensmål. Vi har manglet USA de sidste fire år. Jeg håber, at vi sammen blandt andet kan arbejde for en socialt retfærdig grøn omstilling. Ikke mindst skal vi aktivt sætte ind for en global kuludfasning,” udtaler udenrigsministeren.

Præsident Joe Biden har på dagen for sin indsættelse skrevet under på, at USA igen skal indtræde i Paris-aftalen. Det betyder, at der på ny er en medspiller på den globale klimadagsorden. Sammen med USA, skal EU og Danmark bidrage til, at målsætningerne i Parisaftalen bliver opnået. Blandt andet gennem et aktivt klimadiplomati med verdens største udledere af drivhusgasser.

I december 2020 besluttede EU’s stats- og regeringsledere at øge det fælles EU-klimamål til en reduktion på mindst 55 procent i 2030.

”EU skal spille en mere aktiv rolle i det internationale klimadiplomati. Det gælder om at være ambitiøse, når det gælder udfasning af kul. Og om at inspirere andre! Den inspiration kan hentes i Danmark, hvor steder som Esbjerg Havn eller Lindø Værftet har arbejdet med omstilling fra gamle industriområder til skabelsen af nye grønne arbejdspladser,” siger Jeppe Kofod.

For yderligere oplysninger, kontakt udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet