Udenrigsministeriet

Kofod til stor Arktis-konference: Arktis er en høj prioritet for regeringen

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser i dag til den største internationale Arktis-konference, Arctic Circle, på Island.

”Det har høj prioritet for mig - og for regeringen - at vi arbejder for at styrke indsatsen i Arktis og samarbejdet i Rigsfælleskabet. Derfor er det også meget vigtigt, at vi fra regeringens side prioriterer at være til stede i arktiske fora som Arctic Circle,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Arctic Circle finder sted i Reykjavik med deltagelse på højt niveau fra de arktiske lande. I år deltager blandt andet statsministrene fra Island, Finland og Kim Kielsen fra Grønland, der er højniveaudeltagelse fra blandt andet USA, Rusland og Kina, men også den svenske kronprinsesse Victoria er med – og Danmark repræsenteres af udenrigsministeren. Herudover deltager op mod 2000 politikere, erhvervsfolk og forskere, der drøfter aktuelle emner om udviklingen i Arktis.

”Jeg skal mødes med mine kollegaer fra Grønland og Færøerne. Men også med erhvervsfolk, forskere og oprindelige folk, der alle indgår i dialogen om udviklingen af Arktis,” siger Jeppe Kofod.

Sikkerhedspolitik i Arktis er de seneste år rykket højt op på den internationale dagsorden, og det afspejler sig også i dagsordenen på Arctic Circle konferencen. Men Kofod advarer imod, at Arktis kun ses som en sikkerhedsudfordring.

”For de arktiske befolkninger og ikke mindst for Grønland handler det i høj grad om hverdagen. Det handler om bæredygtig økonomisk udvikling, om klima og levevilkår. Det er også de forhold, der bliver bærende i Kongerigets kommende nye arktiske strategi, og som skal udarbejdes i tæt samarbejde med Grønland og Færøerne,” siger Kofod.

Ifølge udenrigsministeren er målet at bidrage til en velstående og bæredygtig fremtid for indbyggerne i Arktis. Og Kofod benytter også konferencen til at lancere en innovationskonkurrence for unge i Arktis for netop at fremme de disse positive dagsordener.

Det sker i et partnerskab mellem Rigsfællesskabet og Island. Konkurrencen løber af stablen i 2020, og vinderne kan blive annonceret på næste års Arctic Circle.

Arctic Circle har eksisteret siden 2013 og finder sted hvert efterår i Reykjavik.

For yderligere presse. Poul Kjar, 41865975

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.