Udenrigsministeriet

Kofod til Paris: Vil styrke det dansk-franske forhold

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes den 19. juli i Paris med sin franske kollega, Jean-Yves Le Drian.

Besøget er Kofods andet bilaterale besøg som udenrigsminister, efter at han i begyndelsen af juli besøgte sin tyske kollega i Berlin. På dagsordenen er blandt andet regeringens europapolitiske prioriteter, samarbejde frem mod FN’s klimatopmøde, styrkelse af EU’s udenrigspolitik, det dansk-franske forsvarssamarbejde i bl.a. Sahel-regionen og situationen i Iran og Syrien.

Jeppe Kofod siger:

“Frankrig er en udenrigspolitisk kerneallieret for Danmark. Det gælder klimadagsordenen, hvor Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i kampen for at sikre implementeringen af Paris aftalen og for globalt, europæisk klimalederskab. Det gælder også arbejdet for at sikre stabiliteten i Europas nærområder, hvor Danmark og Frankrig har et stærkt samarbejde om terrorbekæmpelse og stabilisering i Sahel-regionen. Et samarbejde, som regeringen ønsker at styrke yderligere ved bl.a. at levere et nyt helikopterbidrag til Operation Barkhane. Og det gælder den internationale kamp imod skattely og indsatsen imod social dumping. 

Jeg ser frem til drøftelserne med min franske kollega - og til at arbejde for at gøre den dansk-franske alliance endnu stærkere. Det er i vores fælles interesse.”
 

Forud for besøget i Paris mødes Kofod desuden den 18. juli med den franske europaminister, Amélie de Montchalin. Mødet finde sted i marginen af EU’s europaministermøde i Bruxelles.


For yderligere information:

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61979031

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet