Udenrigsministeriet

Kofod til koalitionsmøde i Washington: Vi skal fastholde presset på ISIL

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i mødet i koalitionen til bekæmpelse af ISIL i Washington D.C. Mødet er indkaldt ekstraordinært i lyset af den tyrkiske offensiv i det nordøstlige Syrien og for at drøfte vejen frem i forhold til bekæmpelsen af ISIL.

Kofod siger:

"Jeg er meget tilfreds med, at vi - bl.a. på dansk initiativ - ekstraordinært får samlet koalitionen. Kalifatet er besejret, men truslen er langt fra ovre. Vi skal fastholde presset. Det er helt afgørende, at de fremskridt, vi har opnået i bekæmpelsen af ISIL, ikke sættes over styr. Derfor vil jeg fremhæve behovet for, at den amerikanske tilbagetrækning i det nordøstlige Syrien ikke efterlader et tomrum, der giver ISIL et spillerum. Tæt koordination er altafgørende."

Og fortsætter:

"Tyrkiets offensiv i Syrien har alvorlige konsekvenser for civilbefolkningen og for bekæmpelsen af ISIL. Derfor har jeg fra starten fordømt den. Jeg vil benytte mødet til igen at opfordre Tyrkiet til at trække sine tropper ud af området og gentage den danske position. Samtidig er det vigtigt, at vi får drøftelsen med Tyrkiet, der jo også deltager som medlem af koalitionen og er en allieret i NATO."

For yderligere information:

Presserådgiver Anders Vestergaard Kaldan, +45 20 59 21 80

Fakta:

Det ekstraordinære udenrigsministermøde i koalitionen til bekæmpelsen af ISIL samler udenrigsministre fra 30 lande, herunder Irak, Saudi Arabien, Tyskland, Australien, Frankrig, Storbritannien, Tyrkiet og Italien. Herudover deltager NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg. 

Danmark er kernemedlem af koalitionen og bidrager i øjeblikket med mere end 200 soldater og civile udsendt til Irak. Derudover yder Danmark en betydelig stabiliseringsindsats i Syrien og Irak med fokus på bl.a. minerydning og akut redningsarbejde med et samlet budget på 448 mio. kr. i perioden 2019 - 2021.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny model for rejsevejledningerne for Europa træder i kraft25.6.2020 15:45:46 CESTPressemeddelelse

Den nye model for rejsevejledninger i EU- og Schengenlandene samt UK bliver nu sat i værk. I dag har Statens Serum Institut offentliggjort tabellen over lande, som opfylder en række objektive kriterier. Udenrigsministeriet offentliggør i forlængelse heraf nu listen over hvilke rejsevejledninger, der vil være gule eller orange. De konkrete rejsevejledninger vil kunne ses på Udenrigsministeriets hjemmeside fredag.