Udenrigsministeriet

Kofod rejser til Washington D.C. med Grønland og Arktis højt på dagsordenen

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes i morgen med sin amerikanske kollega Mike Pompeo. På dagsordenen er tunge udenrigspolitiske emner som Arktis og Grønland, Syrien og NATO.

Grønlands Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger deltager i den del af mødet, der vedrører Arktis og Grønland.
 
Jeppe Kofod siger:
 
”USA er Danmarks tætteste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er vigtigt, at vi fastholder USA som en engageret international partner – og styrker vores samarbejde, når det kommer til håndteringen af de mange fælles udfordringer, vi står overfor i bl.a. Syrien og Afghanistan.
 
Og fortsætter:
 
”Vi skal sammen med Grønland fortsætte vores konstruktive dialog med amerikanerne om udviklingen i Arktis og Grønland. Den stigende geopolitiske interesse betyder, at vi også ser et stigende amerikansk fokus og engagement. Det er jeg i tæt kontakt med min grønlandske kollega om – det ligger mig meget på sinde at udvikle vores samarbejde om udenrigs- og sikkerhedspolitik, der særligt vedrører Grønland. Vi har budt det amerikanske engagement velkommen og ser frem til i fælleskab at drøfte det med Pompeo. Et centralt budskab vil være, at et øget amerikansk engagement kan og bør komme Grønland til gode.”
 
Det er Jeppe Kofods første besøg i Washington D.C. som udenrigsminister.
 
For yderligere information:
 
Presserådgiver Anders Vestergaard Kaldan: +45 20 59 21 80

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forsvarsforbeholdet skal tages med forbehold6.12.2019 16:45:35 CETPressemeddelelse

I dag præsenterede Dansk Institut for Internationale studier (DIIS) en udredning om udviklingen i EU og Europa på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område samt betydningen af det danske forsvarsforbehold. Den danske regering hilser udredningen velkommen, og udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde er under hastig udvikling. Det er klart, at der er en række aktiviteter, som Danmark ikke kan deltage i på grund af forsvarsforbeholdet. Det er ikke nyt. Det nye er, at samarbejdet også udvikler sig til at få betydning for områder, hvor Danmark kan være med - og som dermed åbner en række nye muligheder. Regeringen mener, at Europa skal løfte et større ansvar på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Det er en dagsorden, hvor Danmark allerede er med helt i front. Regeringen støtter også et tættere samarbejde mellem NATO og EU - og vi ser positivt på, at andre EU-lande ønsker at styrke forsvarssamarbejdet inden for EU-rammen i fuld kompatibi