Udenrigsministeriet

Kofod i Washington: drøfter Ukraine, NATO-udvidelse og styrket samarbejde med USA’s udenrigsminister Blinken

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser til Washington d. 2. til 3. juni for at mødes med den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken. På mødet vil de to udenrigsministre blandt andet drøfte situationen i Ukraine, NATO-udvidelse og styrket dansk-amerikansk samarbejde.

Besøget i Washington finder sted dagen efter, at danskerne har stemt ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Samtidig sker besøget på et tidspunkt, hvor der er krig i Europa på en skala, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.

Udenrigsminister Jeppe Kofod:
”Ruslands modbydelige og brutale overfald på Ukraine er en advarsel til alle frie lande. Vi bliver nødt til at tage større ansvar for vores egen sikkerhed, og vi vil arbejde endnu tættere sammen med vores allierede på begge sider af Atlanten. Derfor er jeg også glad for, at et flertal af den danske befolkning har stemt ja til at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet, så Danmark kan være fuldt med i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar. Det giver Danmark flere sikkerhedspolitiske tangenter at spille på. Det er et klogt supplement til NATO, og det vil styrke den transatlantiske alliance, når Danmark kan bidrage til, at Europa kan tage mere ansvar for sikkerheden, som også USA ønsker. USA er og bliver Danmarks vigtigste allierede. NATO og det transatlantiske bånd er altafgørende, og derfor vil jeg også bruge mødet til at styrke det samarbejde endnu mere.”

Foruden det dansk-amerikanske forhold vil også international støtte til Ukraine, dansk-amerikansk samarbejde om kvanteteknologi, sanktioner mod Rusland og arbejdet med Sveriges og Finlands NATO-ansøgninger være på dagsordenen.

Udenrigsminister Jeppe Kofod:
”Vi står i en ny sikkerhedspolitisk virkelighed i Europa. Der er ingen grund til at forklejne, hvor store opgaver vi står midt i. Vi skal og vil hjælpe Ukraine med at modstå Ruslands brutale angreb, og vi skal også være der, når Ukraine skal genopbygges. Vi skal slå ring om Sverige og Finland, som med historiske beslutninger om at ansøge om NATO-medlemskab vidner om, at Vesten er samlet, og at den transatlantiske alliance står stærkt. Og endelig skal vi blive ved med at sætte ind med massive sanktioner mod Putins Rusland. Der er nok at drøfte.”

Under sit besøg vil udenrigsminister Jeppe Kofod også mødes med medlemmer af det Hvide Hus’ nationale sikkerhedsråd, tænketanke og repræsentanter for danske virksomheder i USA.

For mere information kontakt pressevagten på pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum