Kødboller til folket

Hvordan lyder rensdyrkødboller i peberrodssauce eller svinekødboller med blodpølse og tyttebærcreme? Måske er du mere til de grove lakseboller med sandefjordsauce eller geddeboller i dildsauce? Eller måske vil du allerhelst bare have den helt perfektionerede udgave af de kendte svenske kødboller med mos, flødesauce og tyttebærsylt?
Næsten alle køkkener i verden har en variant af kødboller. I Danmark er vi glade for frikadeller, i Grækenland spiser de kofta. Og Mathias Pilblad har også ladet sig inspirere fra hele verden og lavet en række opskrifter, der er inspireret fra mere eksotiske lande. Ja, der findes også boller uden kød i kogebogen.
Det vigtigste ved god kødbolle er for det første, at man bruger gode ingredienser. Og for Mathias Pilblad betyder det, at man bruger lokale råvarer, der er bæredygtige og i sæson. For det andet er det vigtigt, at man kan lide den person eller restaurant, der har lavet kødbollen til en. En kødbolle fra en fabrik vil aldrig komme til at smage lige så godt som den, din mor lavede – eller den du selv kan lave.
Mathias Pilblad er født i Stockholm, og ganske tidligt fandt han ud af, at han elskede at lave mad til andre, så det var ganske naturligt, at han fik en karriere inden for restaurationsbranchen. Han har arbejdet på flere at Stockholms bedste prisvindende restauranter og deltaget i Kulinariske Olympiske Lege, hvor han i 2000 vandt guld sammen med det svenske landshold. I 2013 så restauranten Meatballs for the People dagens lys, og den blev hurtigt anerkendt af både turister og lokale, der gerne vil spise lækre kødboller.
Fakta om bogen:
Titel: Kødboller
Forfatter: Mathias Pilblad
Oversætter: Sigurd Toftdahl Terkelsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740673937
Sidetal: 144
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 23. maj 2022
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder

Links
Information om Turbine Forlaget A/S
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Raquel Rastenni hyldes i en ny biografi13.11.2025 13:13:02 CET | Pressemeddelelse
Journalist og forfatter Torben Kitaj har som den første skrevet en biografi om Raquel Rastenni, hvis stemme fyldte de danske hjem i 1950’erne og 60’erne, når radioprogrammet Giro 413 blev sendt. Her var det ofte Raquel Rastennis popsange, der blev ønsket af lytterne.
Fredericianernes historie dokumenteres i ny fotobog13.11.2025 12:12:24 CET | Pressemeddelelse
Fredericia 1950’erne og 1960’erne – Fredericianernes historie fortalt i billeder af Lisbeth Aagaard Lykke og Emil Tellerup er første bind i serien ”Fredericia i årtier”, der årti for årti dokumenterer byens liv og udvikling med et udvalg af fotografier fra arkiverne.
Alle kan lære at sy21.10.2025 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Stine Højland – også kendt under navnet ATTER på Instagram – er klar med en ny sybog, hvor upcycling af tøj og simple syprojekter er omdrejningspunktet. Og præcis som bestselleren ATTER, så er ATTER 2 også til de utålmodige typer.
Strikkelegenden Vivian Høxbro er klar med Dominostrik fra A til Z20.10.2025 09:19:00 CEST | Pressemeddelelse
For 25 år siden udgav Vivian Høxbro sin første bog om dominostrik og var dermed med til at gøre den særlige strikketeknik udbredt. Her 25 år efter – og endda på sin 80-års fødselsdag – udgiver hun bogen Dominostrik fra A til Z, der indeholder 25 forskellige firkanter, der kan strikkes sammen i uanede variationer.
Ninja CREAMi-kogebogen20.10.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Friehling har leget med den nye maskine, der vinder indpas i flere og flere køkkener. Ninja CREAMi har ikke skuffet den erfarne kogebogsforfatter, der har lavet is i mange år, men kun sjældent, da det indtil nu har været en krævende proces, der hæmmede kreativiteten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
