DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmændene om ny planlov: Både godt og skidt

Del

De Samvirkende Købmænd ånder lettet op, men rejser også en advarselslampe i forhold til den ny aftale om planlovens detailhandelsbestemmelser

”For De Samvirkende Købmænd er det en sejr af dimensioner, at der med planlovsliberaliseringen ikke åbnes op flere hypermarkeder i Danmark, ligesom kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i lokalcentre fastholdes på 1200 kvadratmeter”, siger John Wagner, DSK’s adm. direktør. Men han rejser samtidig en advarselslampe:

”Det er noget skidt, at kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre hæves til hele 5200 kvadratmeter – og det er det specielt, fordi man samtidig vil ændre reglerne for fastlæggelse af bymidter, placering af bydelscentre og aflastningsområder. Det kan, hvis et par af aftalepartierne ikke passer på, blive en åben ladeport for kreative kommuner til omgåelse af kvadratmetergrænsen på 1200.

DSK vil ikke på nuværende tidspunkt vurdere konsekvenserne for butiksstukturen af de påtænkte ændringer.

”Det er helt og aldeles altafgørende, hvordan lovteksten, bemærkningerne til loven og ikke mindst vejledningen til kommunerne udformes”, siger John Wagner. ”Vi håbede, at vi med dagens forlig ville få klarhed, men kampen synes nu at skulle fortsætte fra hushjørne til hushjørne, når aftalen skal udmøntes.”

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum