DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd: Stærke anbefalinger fra Vækstteam

Del

24 anbefalinger til regeringen om fremtidssikring af handels- og logistikerhvervet

Formand for De Samvirkende Købmand, købmand Lisbeth Dalgaard, Dalgaard Supermarked.
Formand for De Samvirkende Købmand, købmand Lisbeth Dalgaard, Dalgaard Supermarked.

 

Vækstteamet for handel og logistik har netop afleveret 24 anbefalinger til regeringen om, hvordan handels- og logistikerhvervet bedst understøttes og fremtidssikres i en stigende digital verden, hvor forbrugs- og produktionsmønstre er under forandring.

Formand for De Samvirkende Købmænd, købmand Lisbeth Dalgaard, har været medlem af Vækstteamet og glæder sig over de mange forslag, der samtidig er en opfordring til regeringen om også at tage den fysiske detailhandels problemer alvorligt.

- Selv om mere og mere handel bliver digital, er der naturligvis fortsat brug for tusindvis af fysiske butikker. Betydningen af en lokal dagligvarebutik kan ikke overvurderes. Huspriserne tager helt konkret et dyk, hvis de lokale indkøbsmuligheder forsvinder. Vækstteamets anbefalinger om levende bymidter er derfor særdeles vigtig, siger Lisbeth Dalgaard.

Hun tilføjer, at kommunerne skal passe på med etablering af de såkaldte aflastningscentre: - Lokale butikker skal kunne investere i tillid til, at vigtige rammebetingelser ikke ændres med kort varsel.

En anden stor barriere for vækst i dansk detailhandel er høje afgifter.

- Danmark er det eneste vesteuropæiske land uden lav fødevaremoms. Vores punktafgifter på en lang række dagligvarer er et kapitel for sig selv. Samlet betyder det, at danske forbrugere handler for meget i udlandet, og udlændinge handler for lidt i Danmark, siger Lisbeth Dalgaard, der også fremhæver behovet for en løsning af den manglende opkrævning af pant i de tyske grænsehandelsbutikker.

- Ligesom i bl.a. Danmark og Sverige har også Tyskland pant på dåser med øl og sodavand. Panten opkræves bare ikke af grænsehandelsbutikkerne, selvom samtlige andre tyske butikker opkræver pant. Pant på dåserne vil i sig selv have betydning for væksten herhjemme, siger DSK’s formand.

Vækstteamet blev nedsat af regeringen i foråret 2018.

- Vi har på regeringens foranledning konkretiseret mange barrierer for vækst i handel og logistik. Derfor håber jeg naturligvis også, at regeringen nu vil lytte til de mange anbefalinger. Hos DSK er vi i hvert fald klar til at være fødselshjælper for mange af de gode forslag, der nu er afleveret til regeringen, siger DSK’s formand. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos formand for De Samvirkende Købmænd, købmand Lisbeth Dalgaard på telefon 40 26 59 95

Billeder

Formand for De Samvirkende Købmand, købmand Lisbeth Dalgaard, Dalgaard Supermarked.
Formand for De Samvirkende Købmand, købmand Lisbeth Dalgaard, Dalgaard Supermarked.
Download

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum