DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd håber på ny kriminalitetspakke

Del

Justitsminister Søren Pape Poulsen på besøg hos Valby-købmand for at få ideer til at styrke kampen mod tyvebander og organiseret kriminalitet

Købmand Brian Rosenstand viser justitsminister Søren Pape Poulsen rundt i sit supermarked i Valby.
Købmand Brian Rosenstand viser justitsminister Søren Pape Poulsen rundt i sit supermarked i Valby.

Justitsminister Søren Pape Poulsen kunne i dag fredag i MENY Valby i København fylde den politiske kurv med ideer til en forstærket og fokuseret indsats mod bl.a. tyvebander og hælere i kioskmiljøet.

De Samvirkende Købmænd mener, at der er behov for at stresse kriminelle i udvalgte geografiske områder med et særligt rejsehold sammensat af specialister fra Skat, Fødevarestyrelsen og Rigspolitiet.

- Det kunne f.eks. ske som et 3-årigt forsøg. Det er ikke rimeligt, at den organiserede kriminalitet mod dagligvarebutikker i al fremtid skal lide under andre store politimæssige opgaver. Derfor vores forslag om en fokuseret indsats udvalgte steder, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd.

Købmand Brian Rosenstand bød ministeren velkommen i sit supermarked ved Toftegårds Plads i Valby og fortalte, der er behov for en indsats mod hårdkogte kriminelle, som rydder hele hylder for udvalgte varer for at sælge dem videre til dele af kioskmarkedet. Købmanden savnede også patruljeassistance fra politiet, når tyve bliver tilbageholdt af butikkens medarbejdere.

Købmanden har et tilsvarende supermarked på Vigerslev Allé i Valby, og der går stort set ikke en dag, hvor der ikke er forsøg på tyveri i stor skala.

På turen rundt i supermarkedet fik justitsministeren forklaret, hvordan købmanden må tage en lang række forholdsregler for at beskytte sine varer mod tyveri: Låget på Nescafeen er fjernet, chokoladen er mærket med store MENY-klistermærker, barberblade er låst inde i et skab, spiritus står bag en glasvæg og kan kun købes ved kontakt til kassemedarbejder.

De Samvirkende Købmænd holdt i begyndelsen af 2017 en konference på Christiansborg og fremsatte 10 forslag til politiske tiltag, der vil kunne give mere sikre butikker. Siden har regeringen givet mulighed for, at butikker kan vælge at være kontantfrie om aftenen og om natten. Butikkerne har også fået lidt bedre muligheder for indbyrdes at dele gerningsmandsbilleder.

- Flere af vores varer stjæles med videresalg for øje. Det er ofte typiske ”kiosk-varer” som alle former for slik, energidrik, batterier, nescafé osv., fortæller Brian Rosenstand, der kunne glæde sig over, at en bande fra Ballerup først på året blev fældet og dømt, efter at de var blevet fanget på overvågningskameraer i en lang række butikker.

Udover tyvebander oplever købmanden, at både retssikkerhed og retfærdig bliver krænket i sager om bedrageri. Hans mulighed for at modtage et svindlet beløb fra dømt gerningsmand er yderst begrænset. Her vil lønindeholdelse kunne hjælpe i de tilfælde, hvor gerningsmanden har penge.

Justitsministeren lyttede interesseret og lovede at undersøge muligheder for en mere målrettet indsats og mere konsekvens i retssystemet lige fra politiindsatsen til domfældelse og sikkerhed for, at straf ikke kun bliver på papiret, men rent faktisk bliver ført ud i livet.

DSK foreslår, at regeringen arbejder for en minipakke efter sommerferien som opfølgning på de 10 ønsker til en mere sikker butik.

  • Indsats imod hælerne; dvs. i praksis nogle af de ”uorganiserede” kiosker i de største byer. Forsøgsindsats med en specialenhed målrettet den del af kioskmiljøet, hvor der erfaringsmæssigt er problemer.
  • Politiet tættere på butikstyverier. I de store kæder taler man ikke om responstid, men om politiet i det hele taget kommer.
  • Sende et signal om, at butikstyverier også er en alvorlig forbrydelse. Bødeniveauet kan hæves fra nuværende minimum 500 kroner og ubetinget udvisning ved de omfattende organiserede bandetyverier.
  • Mulighed for lønindeholdelse, når gerningsmand er kendt skyldig og har gæld til butikken.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Købmand Brian Rosenstand viser justitsminister Søren Pape Poulsen rundt i sit supermarked i Valby.
Købmand Brian Rosenstand viser justitsminister Søren Pape Poulsen rundt i sit supermarked i Valby.
Download
Adm. direktør John Wagner, DSK, og justitsminister Søren Pape Poulsen på butiksbesøg i MENY i Valby. John Wagner håber på, at ny kriminalitetspakke kan dæmme op for den organiserede kriminalitet.
Adm. direktør John Wagner, DSK, og justitsminister Søren Pape Poulsen på butiksbesøg i MENY i Valby. John Wagner håber på, at ny kriminalitetspakke kan dæmme op for den organiserede kriminalitet.
Download

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK opfordrer til politisk dialog om lukkeloven11.1.2019 14:43:48 CETPressemeddelelse

I forlængelse af erhvervsminister Rasmus Jarlovs bebudelse af, at regeringen vil foreslå en afskaffelse af helligdagslovgivningen, udtaler adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd: ”DSK er forundret over, at regeringen uden forudgående konsekvens-analyser og dialog med detailhandlen kommer med et sådant forslag. Det er regeringens valg. Men det forhindrer os ikke i at opfordre et flertal i Folketinget til at pålægge ministeren at indlede en dialog med erhvervene om, hvad fordele og ulemper vil være ved en hel eller - alternativt - delvis liberalisering af helligdagslovgivningen. Det er indiskutabelt, at helligdagslovgivningen har bremset koncentrationstendenserne i dansk detailhandel. Mange butiksansatte er glade for, at de med eksisterende lovgivning er sikret frihed juleaftensdag, 1. juledag og nytårsdag. På den anden side taler hensynet til at undgå madspild for en delvis liberalisering af helligdagslovgivningen.”

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum