DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd frister Brian Mikkelsen med nye jobs

Del

Sidste uge offentliggjorde Skatteministeriet nye tal om danskernes grænsehandel. I dag besøgte erhvervsminister Brian Mikkelsen en købmand for at se på konsekvenser af grænsehandel

Erhvervsminister Brian Mikkelsen i MENY Christiansfeld.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen i MENY Christiansfeld.

- Fra min butik er der kun 50 minutter i bil til grænsen. Det kan jeg mærke på salget af slik, øl, vin, sodavand og spiritus. Det er markant mindre sammenlignet med butikker, som ligger længere oppe i Jylland.

Det siger købmand Frank Andersen, der ejer MENY i Christiansfeld.

- Det betyder færre arbejdspladser i danske butikker, når danskerne lægger deres indkøb i tyske butikker frem for danske butikker. Og for mindre butikker kan det være et spørgsmål om overlevelse, siger Frank Andersen.

Købmanden i Christiansfeld havde mandag sammen med De Samvirkende Købmænd inviteret erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på besøg i det sønderjyske for at dokumentere konsekvenserne af grænsehandlen.

For DSK’s adm. direktør John Wagner er det vigtigt, at politikerne ser konsekvenserne af grænsehandelen med deres egne øjne:

- Når man som erhvervsministeren både bor og arbejder i København, har man ikke den samme konkrete viden om konsekvenserne af grænsehandelen, som når man til daglig færdes og driver forretning tættere på grænsen. Jeg vil derfor gerne takke Brian Mikkelsen for at tage sig tid til at se på konsekvenserne med åbne øjne.

De Samvirkende Købmænd opfordrer regeringen til at samarbejde med minimum Dansk Folkeparti om at sænke en række afgifter på dagligvarer, så det bliver billigere at handle i danske butikker.

- Det mest oplagte her og nu er nok chokoladeafgiften, der dækker alle former for slik, chokolade og ”søde sager.” Tyskland har slet ingen chokoladeafgift, og de pågældende varer har endda kun syv procent tysk moms, siger John Wagner.

Han tilføjer, at regeringen desuden bør følge anbefalingerne fra det såkaldte Saneringsudvalg.

Embedsmænd fra Skatteministeriet konkluderede i efteråret, at afgifterne på flere grænsehandelsfølsomme varer er højere, end hvad der er samfundsøkonomisk optimalt (f.eks. afgifterne på chokolade og slik, spiritus og vin).

- Her bør kunder, der handler i danske butikker naturligvis ikke betale mere for varerne end, hvad der skattefagligt er optimalt, siger John Wagner.

- - -

Yderligere oplysning hos adm. direktør John Wagner, DSK, mobil 2023 2616

Brian Mikkelsens særlige rådgiver Jes Brinchmann Christensen, mobil 9133 7014

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Erhvervsminister Brian Mikkelsen i MENY Christiansfeld.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen i MENY Christiansfeld.
Download

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK opfordrer til politisk dialog om lukkeloven11.1.2019 14:43:48 CETPressemeddelelse

I forlængelse af erhvervsminister Rasmus Jarlovs bebudelse af, at regeringen vil foreslå en afskaffelse af helligdagslovgivningen, udtaler adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd: ”DSK er forundret over, at regeringen uden forudgående konsekvens-analyser og dialog med detailhandlen kommer med et sådant forslag. Det er regeringens valg. Men det forhindrer os ikke i at opfordre et flertal i Folketinget til at pålægge ministeren at indlede en dialog med erhvervene om, hvad fordele og ulemper vil være ved en hel eller - alternativt - delvis liberalisering af helligdagslovgivningen. Det er indiskutabelt, at helligdagslovgivningen har bremset koncentrationstendenserne i dansk detailhandel. Mange butiksansatte er glade for, at de med eksisterende lovgivning er sikret frihed juleaftensdag, 1. juledag og nytårsdag. På den anden side taler hensynet til at undgå madspild for en delvis liberalisering af helligdagslovgivningen.”

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum