DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd: Færre penge til skattekontrol rammer ærlige butikker

Del

Politiken skriver tirsdag, at SKAT vil skære ned på kontrollen. De Samvirkende Købmænd, DSK, betegner udviklingen som en åben invitation til de kriminelle miljøer

Det er et kæmpe problem for retssikkerheden hos både virksomheder og forbrugere, når SKAT vil skære ned på kontrolindsatsen det kommende år. Sådan lyder det fra De Samvirkende Købmænd, som forudser, at salget af fx ulovligt slik bliver endnu mere attraktivt for de kriminelle.

- Der har i årevis været markante og meget synlige problemer med fx slik, der hentes i udlandet uden afgifter. Der mangler også kontrol, når udenlandsk baserede virksomheder sælger varer til danskere via internettet, hvor der efter reglerne skal betales danske punktafgifter, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd

Den 1. januar 2018 stiger punktafgifterne på en lang række varer igen som følge af et gammelt politisk forlig. Det betyder højere afgifter på varer som slik, chokolade, nødder og vin.

- Allerede i dag er der store problemer med salg af varer, der smugles ind fra vores nabolande uden punktafgifter på fx slik og chokolade. Højere danske afgifter og mindre kontrol er en åben invitation til de kriminelle miljøer, der bevidst lever af svindel, siger Claus Bøgelund Nielsen.

Han tilføjer, at salget foregår ved højlys dag fra uorganiserede kiosker på trafikerede gader: - Forbrugerne forventer naturligvis, at salget sker efter lovlige forhold. Det er desværre ofte ikke tilfældet. Især vej-selv-slik til meget lave priser er en udbredt vare i de kriminelle miljøer.

Også kontrollen med internethandlen fra udlandet er udfordret. Under 300 danskere selvangav i fjor punktafgifter efter at have bestilt varer som fx vin, slik og chokolade, spiritus eller tobak hos udenlandske virksomheder på internettet.

- Det tal er så grotesk lavt, at SKAT bør bruge langt flere - og ikke færre – ressourcer til kontrol det kommende år, siger Claus Bøgelund Nielsen og tilføjer:

- Bøder for svindel med punktafgifter begynder ved 10.000 kr. Det beløb er så beskedent, at det ikke i sig selv virker præventivt for kriminelle miljøer, men omvendt skal en kontrollant fra SKAT kun opdage ganske få tilfælde af svindel hver måned for at have tjent sin løn ind.

Nøgleord

Kontakter

Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, telefon 2345 3059

Billeder

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum