DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd: Afgiftslettelser giver mindre bøvl, billigere varer og er socialt afbalanceret

Del

Det var en hård nød at knække. Derfor glæder De Samvirkende Købmænd, DSK, sig desto så meget mere over regeringens planer om at luge ud i særlige danske afgifter.

Købmændenes brancheorganisation fremhæver især opgøret med den forkætrede nøddeafgift, der består af otte forskellige satser afhængig af om nødden er med eller uden skal, hel eller hakket og typen af nød.

- Nøddeafgiften er isoleret set den mest byrdefulde afgift for importører, producenter og myndigheder, så det er et naturligt sted at begynde. Det er også meget positivt, at regeringen vil afskaffe en række punktafgifter, der kun indbringer et meget beskedent provenu, så den lange liste af særlige danske afgifter bliver lidt kortere, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK.

Afgiften på nødder er blot en af mange danske punktafgifter, der enten slet ikke findes i andre lande eller udgør en langt mindre del af varens pris end her i landet. Det betyder unødigt administrativt bøvl hos virksomheder, højere fødevarepriser og social slagside, da en højere andel af rådighedsbeløbet dækker de daglige fornødenheder hos de lavest lønnede.

Allerede i 2009 var DSK i foretræde for Folketingets skatteudvalg for at tilskynde politikerne til at knække nøddeafgifterne. Men dengang stod DSK helt alene med ønsket om et opgør med nøddeafgifterne.

-  I dag tegner der sig et flertal for afskaffelsen af nøddeafgifterne, og det er naturligvis meget glædeligt, siger Claus Bøgelund Nielsen.

DSK glæder sig også over en pulje til oprydning i særligt byrdefulde afgifter.

En aflysning af de planlagte afgiftsforhøjelser ved årsskiftet på bl.a. især slik; men også vin, kaffe og te mv. står ligeledes højt på ønskelisten hos købmændene.

- Et politisk flertal anerkender formentlig, at punktafgifterne har taget overhånd i Danmark. Det vil derfor være rigtig ærgerligt, hvis man alligevel fastholder en forhøjelse af en række punktafgifter, hvor især slik- og chokoladeafgiften er årsag til illegal handel i kriminelle miljøer og tårnhøj grænsehandel, siger Claus Bøgelund Nielsen.
- - -
Yderligere oplysning hos vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, telefon 2345 3059

Links:

Her ses de aktuelle afgifter på forskellige former for nødder.

Her ses punktafgifterne på de mest udbredte dagligvarer herunder afgifternes udvikling.

Ny brandskat på sunde nødder ryster eksperter.

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum