home a/s

Køberne fløjter sommerhussalget tidligt i gang - 1111 handler er bedste start i årtiet

Del

Vinter er blevet til forår for sommerhus-salget – store sommerhus-kommuner oplever solide hop i handlen, viser nye tal fra Boligsiden og home. Se tal for landsdele og kommuner.

Årstiden er normalt ikke højtid for sommerhus-køb, men det har ikke holdt ikke køberne tilbage. Vinter er blevet til forår for sommerhus-salget. Med 1111 salg i januar og februar stikker 2019 alle tidligere år i årtiet. Det er 13 % flere handler end i 2018, der indtil nu var det hidtil bedste år.

Vinter 2019 bedre end forår

  • 1111 er 71 flere solgte huse end alle forårsmånederne i 2011 – marts, april og maj - tilsammen.
  • 1111 er også flere handler end i forårsmånederne marts og april i årene 2012-2014.
  • Og de 578 solgte sommerhuse i februar 2019 er 94 flere end i marts 2016.

”Vinteren har været mild for sommerhusene, og vi oplevede tidligt forår med to-cifrede grader i februar, så det har givet gode muligheder for fremvisninger og grobund for tidlige sommerhus-fornemmelser, ” siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i home.

Hvis tingene fortsætter som normalt for sæsonen, vil sommerhus-salget vokse frem mod juni, hvor styksalget historisk set topper.

”Sommerhuskøberne meldte for alvor deres tilbagekomst i 2017, hvor det blev muligt at finansiere 75 % til meget lave renter. Det var med til at sende sommerhusene på den bølge af fremgang, som husene og lejlighederne mange steder i landet allerede nød godt af, ” siger Michael Dalsager.

2018 endte faktisk lå lidt under salget i 2017, men nu ser vi altså et flot comeback, hvor en del af årsagen skal findes i, at der er bygget friværdi op ud over hele landet, og at renten har taget endnu et dyk ned.

Det lokale sommerhus-salg

Sommerhussalget er gået frem i de fleste landsdele. Mest i Vestjylland, 34 %, hvor den store sommerhus-kommune Ringkøbing-Skjern trækker med et plus på 46 %. Ringkøbing-Skjern er nummer 3 i styksalg på landsplan.

Østjylland oplever et samlet plus på 21 % i forhold til januar og februar sidste år.

Vest- og Sydsjælland stiger med 19 % - og her er der stor fremgang i flere store sommerhus-kommuner. Odsherred er nummer 1 i landet, og med en fremgang på 47 % holder kommunen sikkert fast i den førerposition. Guldborgsund går frem med 61 % og Kalundborg med 43 %.

Også landets dyreste sommerhus-landsdel, Nordsjælland, tager et spring frem med 16 %. Her er det Halsnæs, der løber med opmærksomheden. 74 % flere handler er der indgået her i januar og februar. Men også landets næststørste sommerhus-kommune Gribskov holder skansen med et lille plus i handlerne på 2 %.

Også Nordjylland, Bornholm og Østsjælland går frem. Sydjylland og Fyn har under ét færre salg ved årets start.

Med kun to måneders salg i 2019 rummer statistikken nogen usikkerhed, understreger ejendomsmægler Michael H. Jørgensen i home, der sælger sommerhuse i landets største sommerhus-kommune, Odsherred.

”Vi har set en markant stigning, men statistikken for to vintermåneder er spinkel. Salget i netop januar-februar udgør sædvanligvis kun cirka 10 % af årets salg, og derfor kan selv små forskydninger i styksalget påvirke tallene. Når det er sagt, så ser marts umiddelbart meget fornuftig ud også, ” siger Michael H. Jørgensen fra home.


LOKALE MARKEDSCITATER:

Guldborgsund Kommune – ejendomsmægler og indehaver Jørgen Danielsen i home Lolland-Falster:

Han genkender fremgangen, der især er slået igennem ved sommerhusområdet Marielyst på Falster.

”Det er godt gang i den. Vi får nye huse til salg, der er folk i markedet, og renten er lav.

Der er nok sket det, at alder på køberne har rykket et hak nedad, så der er kommet flere yngre børnefamilier, altså hvor køberne er fra 35 år plus. De er nye i markedet, så det er ikke længere kun seniorerne, der køber sommerhus, ” siger home-ejendomsmægler Jørgen Danielsen.

Køberne kommer især ’nordfra’, fra hovedstadsområdet og resten af Sjælland, og der er også købere fra lokalområdet, forklarer han.

Kalundborg Kommune - ejendomsmægler og indehaver Iben C. Nielsen i home Kalundborg:

”Jamen, vi kan ikke få hænderne ned i vores Vestsjællands ’Provence’, ” lyder det fra indehaver Iben C. Nielsen, der er ejendomsmægler i home Kalundborg:

”60 % af vores fremvisninger i weekenderne p.t. er på fritidshus. Forrige weekend havde vi 19 fremvisninger af fritidshuse og vi har måtte kalde ekstra hjælp ind i weekenderne for ikke at skuffe nogen. ”

Iben C. Nielsen forklarer, at folk for alvor har fået øjnene op for områdets værdier og tilbud.

”Vores område er særdeles attraktivt, da vi har Danmarks tre største vingårde, den anmelderroste gourmetrestaurant Naes, der ligger i første række til Kalundborg Fjord, 18 hullers golfbane og så er Røsnæs lige blevet kåret til at være en af Danmarks naturkanoner, ” siger hun og tilføjer spontant:

”Vi er så stolte og så glade. ”


Halsnæs Kommune
– ejendomsmægler Camilla Lohse, salgschef i home Frederiksværk:

”Halsnæs rykker, og interessen for fritidshuse er rigtig fin, vi regner med, at 2019 bliver et super godt år. Der er mange købere på banen, og sælgerne er også ved at være forårsklar. Her er huse i alle prisklasser, og der kommer flere til salg op til påske, ” siger Camilla Lohse, salgschef hos home Frederiksværk.

Ringkøbing-Skjern Kommune – ejendomsmægler og indehaver David Ørskov i home Ringkøbing-Skjern:

”Det er et godt udtryk for, at Søndervig er et attraktivt område, der sammenlignet med en del andre af de kendte områder ved Vestkysten har været lidt undervurderet. Nu har vi fået grønt lys for det nye store badeland i Søndervig, og man er godt på vej med Naturkraft som oplevelsescenter.

Kommunen gør generelt meget for, at turisterne skal have nogle oplevelsesmuligheder samtidig med, at vi har både fjorde og hav.”

Odsherred, Holbæk og Lejre kommuner (m.fl.) – ejendomsmægler og indehaver Michael Jørgensen i home Asnæs, Vig-Lyngen, Bramsnæs og Holbæk:

”Der er megen positivitet at spore hos køberne lige nu - foråret er i fuld gang salgsmæssigt – formentligt påvirket af den relativt milde vinter. ”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har godt 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-13 butikker
• home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** ultimo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum