Køberbarometer: Sommerhuskøb boomer

Del

Boligmarkedet står solidt, viser danskernes planer for boligkøb i 2020 - særligt interesse for køb af sommerhus er tårnhøj efter rekordsalg, viser repræsentativ spørgeundersøgelse fra YouGov for Home

Køberbarometeret lover temmelig godt for sommerhusejerne i salgstanker i 2020. Ikke siden juli 2018 har der været så mange sommerhuskøbere, viser det seneste køberbarometer gennemført af analyseinstituttet YouGov for ejendomsmæglerkæden Home.

Køberbarometeret er en indikator for aktiviteten på boligmarkedet. Spørgeundersøgelsen er repræsentativ og gennemført blandt 2000 danskere, der har svaret på deres planer for køb af boligkøb det næste halve år. 


Måling: Dobbelt så mange

Hele 4 % af danskerne svarer, at de har planer om at købe sommerhus. Heraf er halvdelen allerede aktivt boligsøgende. For et år siden var tallet 2 %, og vi skal helt tilbage til juli 2018 for at finde samme købsinteresse som nu. 

”Vi rundede 10.000 sommerhus-handler hos ejendomsmæglerne i 2019 efter et hop på hele 15 % i sommerhushandlerne. Den nye måling giver et tydeligt signal om, at det gode salg ser ud til at fortsætte i månederne, der kommer, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det er især den lave rente, voksende friværdi og flere penge mellem hænderne på de fleste danskere, der har trukket sommerhussalget voldsomt frem. Men der er også sket et stemningsskifte de seneste år, fremhæver Home.

"Sommerhuset har genvundet vores hjerter, og det ser ud til, at vi har et stort ønske om et fristed, der slet ikke er opfyldt endnu, " siger Michael Dalsager.


Flest københavnere efter sommerhus

Udlejningen af danske sommerhuse til danskere er også steget markant de seneste år.

”Det er populært at holde ferie i vores sommerhuse, og det har selvfølgelig også gjort, at der er flere ejere og potentielle sommerhuskøbere, der får øjnene op for den mulighed at supplere med gode lejeindtægter, ” siger Michael Dalsager.

Den største interesse for sommerhuskøb er at finde blandt københaverne. Hele 7 % svarer ja. Mindst, 2 %, er interessen hos folk, der bor i Sydjylland og Vest- og Sydsjælland.

”Det giver god mening, at interessen er størst i Hovedstaden, der har set de allerstørste værdistigninger på helårsboligen. Mange bor i lejlighed og drømmer om græs under fødderne og sand mellem tæerne. Derfor er københavnerne storaftagere af sommerhuse både i Nordsjælland og i Vest- og Sydsjælland, hvor de kan nå frem til sommerhuset inden for en times kørsel fra bopælen, ” siger Michael Dalsager.

Interesse for hus og ejerlejlighed

Køberbarometeret for 1. kvartal 2020 viser i øvrigt, at interessen for huskøb er i den høje ende af skalalen set over de seneste knap tre år, nemlig 7 % af danskerne, og køberne af ejerlejlighed ligger på 5 %, hvilket er samme interesse som det seneste års tid og gennemsnitligt i barometerets levetid.

Køberbarometeret sætter også tal på, hvor mange der allerede er aktive. Cirka 2 ud af 3 af købere efter helårsbolig svarer, at de er aktivt søgende allerede, 68 % af huskøberne og 66 % af lejlighedskøberne.

Kilde: Analyseinstituttet YouGov for Home 

Har du planer om at købe bolig inden for det næste halve år?  
Base 2041
Ja (NET) 15%
   
Ja, hus/rækkehus 7%
   
Ja, lejlighed 5%
   
Ja, sommerhus/fritidsbolig 4%
   
Ja, anden type bolig 1%
   
Nej 85%
   
Totalsum 101%
”Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2041 CAWI-interview med danskere i alderen
18+ år, i perioden 10. - 15. januar 2020”.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 181 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2021.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum