Landbrug & Fødevarer

Københavnske restauranter nomineret til fornem pris

Del
Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en række helt særlige priser til kokke og restauranter, som formår at lave gastronomi på et særligt højt niveau. I år er flere københavnske restauranter nominerede til konkurrencerne, hvor både Formel B, restaurant Polly og restaurant Gemini kæmper med i feltet om at have lavet årets bedste retter.

Den danske gastronomi-scene er i disse år på himmelflugt, og det gælder i særdeleshed i København, hvor flere restauranter udmærker sig ved deres smagfulde mad og stærke kulinariske koncepter.

I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og her bliver det for alvor slået fast, at København fortsat er i fuld gang med at manifestere sig som en kulinarisk højborg.

Hele tre restauranter fra København er nominerede til konkurrencerne i år. Det drejer sig om restaurant Gemini og restaurant Polly, der begge er nominerede til Årets Ret med Gris, mens Formel B er nominerede med retter i hele to kategorier for Årets bedste ret med fisk & skaldyr og årets bedste ret med økologisk ost.

Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.

Ny kategori til populære konkurrencer

De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022.

Formel B kan dermed blive den første vinder af konkurrencen nogensinde, og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:

”De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste”, siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.

Se alle de nominerede i konkurrencerne:

Årets Ret med Fisk & Skaldyr:

  • Svinkløv Badehotel, Fjerritslev 
  • Formel B, København V  
  • Ruths Hotel, Skagen 

Årets Ret med Økologisk Ost:

  • Formel B, København V 
  • Restaurant Treetop, Vejle
  • Alimentum, Aalborg

Årets Ret med Gris:

  • Gemini, København V
  • Resumé, Svendborg
  • ET, Aarhus 
  • Treetop, Vejle 
  • Polly, Frederiksberg

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Fakta om kokkekonkurrencerne

  • Konkurrencerne arrangeres af Landbrug & Fødevarer og vinderne afsløres d. 28. november 2022 til et awardshow på Axelborg i København.
  • Vinderne findes ved juryvotering efter at juryen har besøgt de nominerede restauranter. Juryen består af en række tidligere og nuværende Michelin kokke, madanmeldere og fagprofessionelle.
  • Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt i 2011, mens Året Ret med Fisk & Skaldyr kom til sidste år i 2021. De to konkurrencer har været så stor en succes, at der i år udvides med Årets Ret med Økologisk Ost.
  • Læs mere om alle konkurrencerne på https://goderaavarer.dk/events-og-aktiviteter/kokkekonkurrencer

Kontakt:
Kristian Ploug Grut, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: krpg@lf.dk

Eller

Anders Nicolajsen, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: andn@lf.dk

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye