Københavnske restauranter nomineret til fornem pris
Den danske gastronomi-scene er i disse år på himmelflugt, og det gælder i særdeleshed i København, hvor flere restauranter udmærker sig ved deres smagfulde mad og stærke kulinariske koncepter.
I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og her bliver det for alvor slået fast, at København fortsat er i fuld gang med at manifestere sig som en kulinarisk højborg.
Hele tre restauranter fra København er nominerede til konkurrencerne i år. Det drejer sig om restaurant Gemini og restaurant Polly, der begge er nominerede til Årets Ret med Gris, mens Formel B er nominerede med retter i hele to kategorier for Årets bedste ret med fisk & skaldyr og årets bedste ret med økologisk ost.
Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.
Ny kategori til populære konkurrencer
De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022.
Formel B kan dermed blive den første vinder af konkurrencen nogensinde, og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:
”De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste”, siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.
Se alle de nominerede i konkurrencerne:
Årets Ret med Fisk & Skaldyr:
- Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
- Formel B, København V
- Ruths Hotel, Skagen
Årets Ret med Økologisk Ost:
- Formel B, København V
- Restaurant Treetop, Vejle
- Alimentum, Aalborg
Årets Ret med Gris:
- Gemini, København V
- Resumé, Svendborg
- ET, Aarhus
- Treetop, Vejle
- Polly, Frederiksberg
Information om Landbrug & Fødevarer
Fakta om kokkekonkurrencerne
- Konkurrencerne arrangeres af Landbrug & Fødevarer og vinderne afsløres d. 28. november 2022 til et awardshow på Axelborg i København.
- Vinderne findes ved juryvotering efter at juryen har besøgt de nominerede restauranter. Juryen består af en række tidligere og nuværende Michelin kokke, madanmeldere og fagprofessionelle.
- Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt i 2011, mens Året Ret med Fisk & Skaldyr kom til sidste år i 2021. De to konkurrencer har været så stor en succes, at der i år udvides med Årets Ret med Økologisk Ost.
- Læs mere om alle konkurrencerne på https://goderaavarer.dk/events-og-aktiviteter/kokkekonkurrencer
Kontakt:
Kristian Ploug Grut, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: krpg@lf.dk
Eller
Anders Nicolajsen, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: andn@lf.dk
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.
Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum