Københavnsk borgmester jubler over ministerbeslutning om at lade ukrainere komme i arbejde

Del

I dag har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye besluttet, at Ukrainere, der har søgt om opholdstilladelse efter særloven, og som har fået optaget fingeraftryk og personfotografi, får mulighed for at komme i arbejde allerede fra på fredag. Også selvom de endnu ikke har fået tildelt opholdstilladelsen.

BESKÆFTIGELSE

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jens-Kristian Lütken, har tidligere efterlyst hurtigere sagsbehandling, så ukrainerne kan komme ud og arbejde, og derfor jubler han over dagens beslutning.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København Jens-Kristian Lütken (V):

”Jeg er kisteglad over, at ministeren har truffet den her beslutning. Mange af de ukrainske flygtninge har netop ventet på at kunne få et arbejde, tjene deres egne penge og bidrage til det danske samfund. Det her er med til at sikre, at ukrainerne hurtigere kan opnå en normaliseret tilværelse ude i kommunerne. Samtidig er det en håndsrækning til vores erhvervsliv, der i mange brancher mangler arbejdskraft.”

Kontakter

Steffen KjærPressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune

Tlf:2382 1294vb5n@kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum