Københavnsk borgmester: Eneste rigtige var at smide udkast til nattelivsplan i skraldespanden

Del
Københavnerne vil have lov til at feste, og planen ville de facto lukke et helt erhverv ned, der i forvejen lider under coronaen, og som mange københavnere nyder godt af. Det får vi heldigvis forhindret nu, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre.
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune

”Der var kun en udvej, og det var at skrotte den forhadte og vanvittige første udgave af nattelivsplanen. Københavnerne vil have lov til at feste, og planen ville de facto lukke et helt erhverv ned, der i forvejen lider under coronaen, og som mange københavnere nyder godt af. Det får vi heldigvis forhindret nu”

Sådan siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre, efter at flertal af partierne i Københavns Borgerrepræsentation har sagt politisk nej til det første udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan.

Udkastet ville standse nye alkoholbevillinger i tidsrummet fra klokken 24 til klokken 5 om morgenen, og forhindre videreførelse og fornyelser af eksisterende nattilladelser i Indre By.

”Der rejste sig en regulær shitstorm fra københavnernes side over for planen, der ville lukke festen klokken 24, og det kan jeg godt forstå. Borgmestrene fra Alternativet og Enhedslisten, der stod bag den første udgave af nattelivsplanen, har fuldstændig misforstået, hvad flertallet af københavnerne ønsker, og hvordan restauranter og barer bløder lige nu på grund af coronaen. Vi skal have en åben by med glæde og natteliv, og så skal vi støtte et erhverv, der er presset. Ikke lukke det ned”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

På et møde i Kultur- og Fritidsudvalget onsdag den 17.marts vil et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, SF og Dansk Folkeparti derfor stille et ændringsforslag, der tvinger kommunen til at gå tilbage til tegnebrættet og lave en ny udgave af nattelivsplanen, der ændrer indstillingen til nye og eksisterende bevillinger.

”I stedet for forbud skal vi arbejde sammen med både restauratørerne og detailhandlen om at få en god balance imellem hensynet til beboernes nattesøvn i Indre By og hensynet til et velfungerende natteliv, som skaber vækst, arbejdspladser og glæde for københavnerne. Den næste udgave af nattelivsplanen skal sikre, at der kommer mindre larm, støj og møg på gaden, men vi må ikke ofre den gode og trygge fest indendørs i nattetimerne på byens klubber og barer samtidig”, siger Cecillia Lonning-Skovgaard.

Nøgleord

Billeder

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Download

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen



Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye