Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune rækker ud til Region Hovedstaden

Del

Region Hovedstaden har offentliggjort nedsættelsen af en Task Force, som skal foretage en faglig afdækning af den kontakt, den formodede gerningsmand til skyderiet i Field’s har haft til Region Hovedstadens Psykiatri. I den anledning udtaler overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø):

Vi bifalder, at regionen nu har meldt ud, at de sætter en uafhængig Task Force til at foretage en tilbundsgående undersøgelse. Vi skal lære af denne sag – både i regionen, på det statslige niveau og i den kommunale indsats. 

Derfor vil vi fra Københavns Kommunes side række ud til Region Hovedstaden for at bidrage med et kommunalt perspektiv til undersøgelsen, hvis det er relevant, samt for at blive klogere på, om der er noget vi kommuner kan lære.

Det kan både være læring i forhold til den kommunale indsats eller læring i forhold til samarbejdet mellem den regionale psykiatri og socialpsykiatrien i kommunerne. 

Sagen har allerede sat gang i en national debat om den indsats, vi som samfund tilbyder psykisk sårbare mennesker. Har vi de rigtige tilbud? Hvor kan vi gøre det bedre, og hvad skal der til?

Det er en vigtig debat, som vi skal holde fast i og handle på – det gælder selvsagt også i Københavns Kommune. Vi nærer ingen illusioner om, at unge mennesker med psykiske udfordringer bliver mødt med perfekte tilbud i Københavns Kommune. Det gør de ingen steder i landet.

Vi er ikke i tvivl om, at undersøgelsen vil være med til at højne kvaliteten i indsatsen fremadrettet, men det er ikke nok. Og derfor gør vi fortsat alt, hvad vi kan, for at holde presset på partierne Christiansborg. For der er simpelthen et stort behov for en ny psykiatriplan fra Christiansborg, der er et moderne velfærdssamfund værdigt.  

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressechef Thomas Søie Hansen 20529786
Socialborgmester Karina Vestergård Madsen via pressechef Malene Kristensen 29469419

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Officiel hyldest af Jonas Vingegaard fra balkonen på Københavns Rådhus onsdag23.7.2022 17:48:35 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Vingegaard fra Glyngøre har helt fænomenalt bragt sig i vinderposition i Tour de France og cyklet sig ind i danskernes hjerter. Kom og vær med til den officielle hyldest på onsdag den 27. juli fra kl. 12.00 når han kører i åben bil gennem byen fra Københavns Lufthavn. Jonas Vingegaard forventes at ankomme til rådhuset kl. 13.00 og træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen kl. 13.45.

Udtalelse fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen om tragedien i Fields4.7.2022 11:35:46 CEST | Pressemeddelelse

Søndag var en sorgens dag for København. Tre mennesker blev dræbt i Fields på Amager i København. En voksen midt i livet. To teenagere med hele livet foran sig. Kun med det til fælles, at de var helt tilfældige og uskyldige ofre. Yderligere fire personer er hårdt sårede. Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende. Rigtig mange københavnere og gæster i vores by er personligt berørte. De mange, som var til stede i Fields. Dem, som var på plads til den store popkoncert med Harry Styles, der skulle have fundet sted i Royal Arena lige ved siden af Fields. Dem skal vi passe ekstra meget på. Siden i går har flere borgmesterkolleger skrevet til mig med tanker og kondolence. Bl.a. fra Malmø, Helsingborg og Oslo. Også den danske regering og ministre udefra har sendt varme følelser og kondolencer til København. Jeg også talt med københavnere og flere har skrevet til mig. Med tragedien kommer også tanken: ”hvad nu hvis det var mine børn?” Ja, hvad nu hvis. Jeg er selv mor

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum