Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune lancerer ny interaktiv demokrati-guide

Del

Bliv klogere på demokratiet på ny digitalt guidet gåtur i København. Mandag den 8. november 2021 lanceres ny interaktiv demokrati-guide af Copenhagen Visitor Service.

Snart kan du gå på opdagelse i, hvordan demokratiet eksisterer, lever og fungerer i København. Det sker, når Copenhagen Visitor Service, der hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, lancerer en ny interaktiv demokrati-guide.

’Demokrati i København’ er en interaktiv lyd-guide, der fortæller, hvor og hvordan, der bliver arbejdet med demokratiet i København. På turen kommer brugeren til at høre om foreninger og mødesteder, der til dagligt arbejder for at fremme demokratiet i København.

Ruten går bl.a. forbi nogle af de velkendte steder med tilknytning til demokratiet, som f.eks. Christiania og Arbejdermuseet ligesom den viser brugeren vej til de steder, hvor demokratiet gør en forskel i hverdagen – som f.eks. Ungdommens Demokratihus, Demokratigarage, Lersøgrøftens integrationshaver og Union. På disse steder og mange andre vil lokale stemmer fortælle om deres arbejde med demokrati, nærdemokrati og medborgerskab.

Initiativet glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

”Ethvert tiltag, der kan fremme vores kendskab til og engagement i demokratiet, er i udgangspunktet et godt tiltag. Med den nye demokrati-guide bliver det endnu sjovere at være demokrati-turist i egen by,” siger hun og uddyber:

”Ofte befinder historien sig lige udenfor vores dør. Men det er ikke altid, vi er bevidste om det. Derfor tror og håber jeg, at rigtig mange borgere vil bruge guiden til at blive endnu klogere på vores by og det demokrati, vi heldigvis har.”

Den interaktive guide ’Demokrati i København’ kan tilgås gratis på Storyhunt-platformen, som også er hjem for Copenhagen Visitor Services allerede velkendte digitalt guidede bydelsgåture ’Know Your Bro’.

 

Fakta om guiden:

Demokrati i København er en interaktiv guide, der fortæller, hvor og hvordan der bliver arbejdet med demokratiet i København.

’Demokrati i København’ er skabt i samarbejde mellem Copenhagen Visitor Service i Københavns Kommune og virksomheden Storyhunt, som er etableret med det formål at skabe urbane oplevelser gennem den danske kulturarv.

Med udgangspunkt i historiske steder og forskellige foreninger får brugeren viden om, hvordan medborgerskabet, fællesskabet og foreningslivet er med til at forme byen samt engagere til at deltage i byens mange demokratifælleskaber og styrke den demokratiske debat.

Guiden indeholder i udgangspunktet 17 forskellige nedslagspunkter rundt omkring i København:

1.Christianshavns Beboerhus, 2. Demokrati Garage, 3. Demos, 4. Den Grønne studenterbevægelse, 5. Dansk flygtningehjælps ungdom, 6. Dansk Ungdoms Fællesråd, 7. Flexwerker, 8. Havneparken – Islands Brygge, 9. Københavns Museum, 10. Lersøgrøftens integrationshaver, 11. Københavns Rådhus, 12. Rådhuspladsen, 13. Ungdommens Demokratihus, 14. Union, 15. Det Frie Gymnasie, 16. Christiania, 17. Arbejdermuseet.

Man kan tilgå den interaktive demokrati-guide gratis på platformen StoryHunt: https://storyhunt.dk/da/tours/demokrati_i_koebenhavn

Fakta om Copenhagen Visitor Service:

Copenhagen Visitor Service på Vesterbrogade 4B er Københavns officielle turistinformation under Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune.

Copenhagen Visitor Service har årligt knap 500.000 danske og internationale besøgende.

Kontakter

Kontakt og yderligere information:

Copenhagen Visitor Service via Mathias Qvist Christensen på kz5c@kk.dk eller på telefon +45 2328 9894

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressetelefonen i Kultur- og Fritidsforvaltningen: + 45 3366 2345

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum