Københavns Kommune indfører akutboliger til nye studerende
Med projektet ”Startup Housing” vil Københavns Kommune ved studiestart i år indføre akutte, midlertidige boliger til studerende.
Der bliver konkret tale om ca. 45 beboelsesvogne ved Gl. Ellebjerg station i Valby. Vognene vil stå klar fra august måned og tre måneder frem. Herefter er det forventningen, at de studerende har fundet en mere permanent bolig og vognene vil blive fjernet igen.
- Vi ved, at boligsituationen har stor indflydelse på, om man kommer godt i gang med sit studie og om man kan falde til socialt. Og selvom der ikke er tale om en permanent bolig, så skal de studerende ikke frygte, at de ikke har et sted at overnatte. Det vil give dem lidt ro til at falde til i en ny by og i et nyt studie, og i sidste ende finde et mere varigt sted at bo, udtaler overborgmester Lars Weiss (S).
Huslejen ventes at blive 700 kroner om ugen, og op til fire studerende skal deles om en beboelsesvogn med køkken og bad. Der vil altså være op til 180 pladser.
- Vi vil være en studievenlig by for alle – uanset hvor i landet du kommer fra og om du har familie og netværk i København. Derfor skal det ikke være spørgsmålet om, hvorvidt man overhovedet kan få tag over hovedet, der afholder studerende fra andre landsdele i at søge mod København, siger Lars Weiss.
Danske Studerendes Fællesråd hilser de nye akutboliger velkomne:
- I Danske Studerendes Fællesråd er vi glade for, at Københavns Kommune giver muligheden for brug af midlertidige studieboligpladser i forbindelse med studiestarten. Vi må ikke glemme, at der fortsat er stort behov for flere permanente, betalelige studieboliger, men de nye midlertidige boliger kan være vigtige i forbindelse med at afhjælpe det store flaskehalsproblem med studieboliger ved studiestarten, siger forperson Mike Gudbergsen.
Studenterrådet ved Københavns Universitet er også glad for initiativet:
- Vi er i Studenterrådet rigtig glade for, at der bliver sat mere fokus på studieboligområdet, som er en kæmpe udfordring for studerende. Disse akutte midlertidige boliger er en god hjælp til studerende. Dog er det kun en lille løsning på et stort problem, og der skal fortsat mange tiltag til, før udfordringen med betalige studieboliger til studerende er løst, siger forperson Kevin Hangaard Olesen.
Det vil koste ca. en million kroner at etablere de midlertidige akutboliger. Hvis 80 procent af pladserne i beboelsesvognene er optaget, vil projektet økonomisk kunne hvile i sig selv.
2021 bliver første år med akutboligerne. Herefter evalueres sæsonen og behovet for akutboliger fremover.
Yderligere oplysninger
- Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent Marie Kristensen tlf. 29632420 eller rm8i@kk.dk
Fakta
- Vognene er på 18 kvm2 og vil indeholde fire værelser og fælles toilet, bad og et lille køkken.
- Projektet er muligt, fordi kommunerne, som følge af ny lovgivning, har fået hjemmel til at stille midlertidige boliger til rådighed for uddannelsessøgende i tre måneder ved studiestart. Kommuner må ellers som udgangspunkt ikke bygge boliger.
Nøgleord
Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Rådhus
1599 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
For første gang: Københavns Kommune kortlægger biodiversiteten i byen23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mangfoldigheden af natur og dyreliv er for første gang blevet kortlagt i København. En ny rapport viser, hvor der er potentiale for at bevare, forbedre og udvide den eksisterende biodiversitet i Københavns Kommune.
Et år efter lukningen af Pusher Street: Sådan er trygheden i dag5.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På søndag er det et år siden, Pusher Street blev ryddet én gang for alle. Nu viser nye tal, hvordan trygheden ser ud et år efter rydningen.
Snydt af chefen: 203 ansatte fik for lidt i løn3.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
203 ansatte hos leverandører til Københavns Kommune kan se frem til en historisk høj efterbetaling. De er nemlig i 2024 blevet snydt for løn. Det viser Københavns Kommunes årlige rapport om social dumping. Rapporten konkluderer, at der blev snydt med løn i tre ud af fire kontroller, som kommunen udførte.
Københavns Kommune og regeringen indgår historisk aftale om byudvikling og infrastruktur28.3.2025 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med aftalen vil parterne anlægge en ny M5-metrolinje og etablere første etape af en Østlig Ringvej, der skal dirigere trafikken uden om det centrale København. Aftalen løser kapacitetsudfordringerne for det eksisterende metronet og muliggør, at store områder i Københavns Østhavn kan byudvikles.
Budgetpartier ruster København til fremtiden25.3.2025 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Partierne bag budgetaftalen i Københavns Kommune har landet en aftale om Overførselssagen 2024-2025, der tager ansvar for kernevelfærden og ruster København til fremtiden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum