Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns Kommune efterlyser flere hænder til at klare coronakrisen

Del

Corona-virussens indtog i Danmark får nu Københavns Kommune til et efterlyse flere sundheds- og pædagoguddannede til at tage hånd om byens ældre og svage borgere. Rekrutteringskampagnen “Brug for dig” kører på de sociale medier, og der er stor interesse for at hjælpe.

Københavns Kommune har brug for ekstra hænder til at hjælpe ældre og svage københavnere igennem coronakrisen. Antallet af sygemeldinger blandt personalet stiger i disse dage, og for at sikre tilstrækkeligt med raskt personale opfordrer kommunen nu alle med en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse til at søge – det gælder også både studerende og pensionerede. Indsatsen hedder ”Brug for dig” og findes på www.kk.dk/brugfordig.  

“Budskabet er klart – vi har lige nu brug for dig, hvis du har en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelse. Vi skal sammen igennem denne krise, og vi har brug for al den hjælp, vi kan få.  Det kan være sundhedsfaglige, som laver noget andet i dag, eller som måske er gået på pension, men som gerne vil hjælpe og gøre en forskel. Det er dem, vi håber, vil melde sig og hjælpe os i denne helt særlige situation”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). 

Kampagnen ”Brug for dig” er kommet godt fra start, og har over 3.000 besøgende det første døgn, og 84 ansøgere har meldt sig på banen.

“Det er helt fantastisk, at københavnerne har taget så godt imod det her initiativ. Vores folk sidder lige nu og kigger ansøgningerne igennem, og jeg håber, at endnu flere vil ansøge, så vi kan give ældre og svage borgere den hjælp, de har brug for”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). 

Arbejdet i Københavns Kommune er lønnet og på overenskomst, og kommunen søger efter sygeplejersker, sosu-uddannede og pædagogisk uddannede. 

Personale, som rekrutteres gennem kampagnen, skal kunne indgå i arbejdet på plejehjem, hjemmepleje, midlertidige døgnophold og sociale døgntilbud.

Se mere her:  https://www.kk.dk/brugfordig

For yderligere kommentarer og information ring til pressetelefonen: 2382 8082

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børn skal skærmes mod luftforurening, når København åbner igen17.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Luftforureningen faldt med omkring 40 procent, da København lukkede ned. Nu hvor byen åbner igen, har vi en unik mulighed for at bevare den renere luft og skærme særligt børnene mod de skadelige partikler. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, som vil udvikle børnelivszoner. Børnene er nemlig særligt udsatte for de skadelige virkninger af luftforurening.

København sætter markant ind mod ensomhed hos ældre15.5.2020 09:08:19 CESTPressemeddelelse

Den sociale isolation, som corona-epidemien har ført med sig, er gået hårdt ud over ældre beboere på plejehjem og i hjemmeplejen. De ældste københavnere har været mere udsatte i forhold til ensomhed, og den pris må ikke blive for høj, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Hun har derfor forhandlet en ekstraordinær hjælpeplan på plads, som sikrer knapt 40 mio. kr. til de københavnske ældre.

Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”1.5.2020 15:21:35 CESTPressemeddelelse

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum