Turbine Forlaget A/S

Københavns historie med lyst og lort fra oldtid til nutid

Del

Arkæolog og forfatter Hanne Fabricius, som blandt andet er kendt fra DR’s Historiequizzen, fortæller i sin nye bog om Københavns forunderlige og fantastiske historie – fra stenalderen til i dag. Hanne Fabricius tager læseren med på en historisk tidsrejse gennem et København i stadig forandring, fra de stinkende baggårde og helt ind i de royale gemakker.

Hanne Fabricius er aktuel med en samling forunderlige historier om hovedstadens historier. Foto: ©Bjarke Ørsted
Hanne Fabricius er aktuel med en samling forunderlige historier om hovedstadens historier. Foto: ©Bjarke Ørsted

Københavns historie har meget at byde på: blodige krige og belejringer, brandkatastrofer, gruopvækkende spøgelser, bz’ere og uheldige riddere. I Københavns forunderlige historie – liv, lyst og lort fra oldtid til nutid er der både noget for dem, som gerne vil stifte bekendtskab med byens rige historie fra dens begyndelse og til dem, som gerne vil dykke endnu dybere ned i hovedstadens mange historier om bombardementer, besættelser og bolignød.

Bogen byder også på fortællinger om kampe, krige og koldblodige mord. For eksempel historien om et drabeligt mord i 1836, hvor en gammel særling blev kvalt i sit hus på Nyhavn. Morderen var en ung digter ved navn Petri Worm, og mordet splittede Københavns offentlighed i to, fordi så mange synes, at den unge poet skrev så smukke digte. Men i sidste ende blev den blot 22-årige Petri dog dømt for det frygtelige mord og halshugget på Amager Fælled.

Med et bramfrit sprog ønsker Hanne Fabricius at formidle sine iagttagelser af det levede liv, som hun har fundet i et omfangsrigt kildemateriale, så skildringerne bliver nærværende, og samtidig er seriøs formidling af hovedstadens historie. Bogen begynder med oldtiden og er fra 1000-tallet inddelt i et kapitel for hvert århundrede, rigt illustreret blandt andet med tegninger af Johannes Bojesen. I bogen har Hanne Fabricius også gjort plads til særlige fokusområder, hvor hun undersøger specifikke ting som eksempelvis Handel på Strøget, Krudt og Kanoner, Christianhavns historie og meget mere. 

Hanne Fabricius (f. 1958) er forfatter, foredragsholder og faguddannet arkæolog. Med sit mangeårige virke som historieformidler fortæller hun til alle, der elsker København, om dens lokummer og lystslotte, boulevarder og bydele og ikke mindst om de mennesker, der har befolket den farverige by gennem mere end tusind år. 

Fakta om bogen:

Københavns forunderlige historie – Liv, lyst og lort fra oldtid til nutid
Forfatter: Hanne Fabricius
Illustreret bl.a. med tegninger af Johannes Bojesen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740672336
Sidetal: 344
Vejl. pris: 349,95 kr.
Udgivelsesdato: 14. oktober 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hanne Fabricius er aktuel med en samling forunderlige historier om hovedstadens historier. Foto: ©Bjarke Ørsted
Hanne Fabricius er aktuel med en samling forunderlige historier om hovedstadens historier. Foto: ©Bjarke Ørsted
Download
Bogen forside med illustration af Johannes Bojesen.
Bogen forside med illustration af Johannes Bojesen.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum