Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Borgerrepræsentation har truffet afgørelse om Intervare

Del

Et flertal i Borgerrepræsentationen har i dag besluttet at give Intervare A/S frist til den 1. november til at indføre en ny distributionsmodel. Den nye model skal sikre, at chaufførerne ansættes på traditionelle vilkår hos en større transportvirksomhed og får løn- og arbejdsvilkår, der lever op til Københavns Kommunes arbejdsklausul. Den nye distributionsmodel er foreslået af Intervare.

Samtidig er det besluttet, at kommunen skal tilbageholde månedlige betalinger til Intervare på 400.000 kr. op til et samlet beløb på 3,2 mio. kr. Beløbet kan bruges til at efterbetale chaufførerne det beløb, som kommunens CSR-enhed har vurderet, at de er blevet underbetalt i perioden 2017 og frem til i dag, hvor kontrakten har løbet.

Herudover varsler kommunen nu dagbøder på i alt 7.200 kr. over for Intervare. Boden vil falde dagligt indtil chaufførerne har fået deres penge, og Intervare har fremsendt dokumentation for bl.a. lønforhold, sådan som firmaet efter kontrakten er forpligtede til.

Endeligt forbeholder Borgerrepræsentationen sig med beslutningen retten til helt at ophæve kontrakten med Intervare, hvis virksomheden ikke implementerer den nye distributionsmodel og efterbetaler det fulde beløb, som chaufførerne er blevet underbetalt, inden den 1. november.  

Kravene mod Intervare rejses på baggrund af undersøgelser, kontrolbesøg og dybdegående interviews med de chauffører, som har bragt dagligvarer ud til københavnere, der er visiteret til at få bragt varer af kommunen. Her har kommunens CSR-enhed konstateret, at Intervare ikke lever op til kommunens arbejdsklausul på en række områder. Blandt andet er chaufførerne blevet underbetalt, ligesom de heller ikke har haft mulighed for at afholde ferie eller melde sig syge ved sygdom. Dertil er det konstateret meget lange arbejdsdage og -uger.

Alle leverandører skriver under på en arbejdsklausul, når de indgår kontrakt med Københavns Kommune. Klausulen stiller krav om, at de medarbejdere, der udfører arbejde for Københavns Kommune, skal have løn- og arbejdsvilkår svarende til overenskomsten på området.

Kontakter

Overborgmester Lars Weiss (S) via pressekonsulent Rasmus Meldgaard, 2057 3862

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) via pressekonsulent Katrine Kirch Kirkegaard, 2127 3273

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum