Wonderful Copenhagen

Københavnere i ny undersøgelse: Der er plads til flere turister i byen

Del

En ny analyse, foretaget på tværs af seks europæiske storbyer, viser, at indbyggerne i Danmarks hovedstad både er dem, der oplever færrest gener af turismen og dem, der er mest åbne over for, at der kommer endnu flere turister fremover. Ifølge undersøgelsen er over 95 pct. af københavnerne positivt stemt over for flere turister i byen.

De seneste år har flere europæiske storbyer oplevet protester fra de lokale som en reaktion på, at et stigende antal turister fylder mere og mere i de pågældende byer. Det er dog ikke tilfældet i København, viser ny undersøgelse, der afdækker lokalbefolkningens opfattelse af turisterne i de europæiske storbyer Berlin, München, Barcelona, Amsterdam, Lissabon og København. Undersøgelsen indgår i et større internationalt research-projekt, Wonderful Copenhagen er en del af. Et projekt, der skal udvikle strategier til bæredygtig turismeudvikling.

Ifølge undersøgelsen er der meget stor enighed blandt københavnerne om, at der er plads til flere turister i byen. Her ligger opbakningen til vækst i turismen i København markant højere end hos indbyggerne i de øvrige byer i undersøgelsen. Med til det billede hører, at København stadig er den by i undersøgelsen, hvor turismen fylder mindst – målt i antal årlige hotelovernatninger, selvom København har oplevet en markant vækst i turismen på over 53 pct. siden 2009.

Blandt københavnerne svarer 79 pct., at der – helt uden forbehold – er plads til flere turister i byen. Derudover er der nogen, der mener, der er plads til flere turister, eksempelvis hvis de kommer uden for højsæsonen. I alt svarer over 95 pct. af københavnerne, at der er plads til flere turister i den danske hovedstad. Stort set lige så mange københavnere svarer, at der er plads til flere turister i deres eget lokalområde, så det handler ikke om, at man gerne vil have flere turister, så længe de bliver i den anden ende af byen.

Opbakning til fortsat vækst

”Turisme er noget, vi er fælles om, derfor er det vigtigt for os som turismeorganisation at vide, hvordan københavnerne oplever turismen. Samtidig giver samarbejdet omkring den aktuelle undersøgelse os mulighed for at lære af andre byers erfaringer. En viden, vi arbejder videre på og tænker med i den nye strategi for hovedstadens turisme, som vi er i færd med at udarbejde. Derfor har vi inviteret manden bag undersøgelsen til København, hvor han folder resultaterne ud på konferencen Tomorrow’s Urban Travel,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

I lyset af vigtigheden af københavnernes opbakning til turismen går Wonderful Copenhagen nu endnu dybere end undersøgelsen på tværs af de seks europæiske storbyer. Den kommende tid vil Wonderful Copenhagen undersøge mere nuanceret, hvordan københavnerne opfatter turismen, dels i en repræsentativ panelundersøgelse i løbet af sensommeren og gennem en borgerkampagne på tagdel.dk.

Større udbud af museer og kulturliv

Ifølge undersøgelsen oplever københavnerne færre negative effekter af turismen i forhold til de fem andre byer. Til gengæld er københavnerne også mindre bevidste om de positive effekter af turismen, eks. at turismen skaber grundlag for at et endnu større udbud af museer og kulturliv. Dog synes københavnerne – i højere grad end gennemsnittet i de andre byer i undersøgelsen – at turismen bidrager med liv i byen.

En af undersøgelsens bagmænd, professor Albert Postma fra det hollandske Stender University, kommer til København d. 8. september for at uddybe undersøgelsen, når han skal tale på konferencen Tomorrow’s Urban Travel. Her skal Albert Postma, der er én blandt 11 oplægsholdere, netop tale om, hvordan turismen kan være et positivt bidrag for både turismebranchen og indbyggere.

Analysen er lavet af Center of Expertice Leisure, Tourism & Hospitality i samarbejde med et europæisk research-netværk, som Wonderful Copenhagen er en del af. Undersøgelsen er baseret på spørgeskemaer blandt et repræsentativt udsnit af indbyggerne i de medvirkende byer.

Kontakter

Wonderful Copenhagen
Head of Corporate Communications
Uffe Hartmann
Mobil: 21 73 98 90
Mail: ufh@woco.dk

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Nye tal: Hovedstaden trækker væksten i sommerens turisme9.10.2018 14:07pressemeddelelse

Uanset om de rejsende, som har besøgt Danmarks hovedstad i sommeren 2018, er kommet hertil for at tage del i det lokale kulturliv, bruge fremmed valuta i detailhandel og på attraktioner eller for deltage i en kongres, så har der været flere end året før. Hovedstaden havde en vækst i overnatninger på hoteller mm. i de tre sommermåneder på 4,7 pct., mens landet samlet set havde tilbagegang med et resultat på -0,3 pct. I hovedstaden var der således over 183.000 flere overnatninger i juni, juli og august i forhold til de samme måneder sidste år. Væksten i hovedstadens turisme er primært båret af internationale besøgende. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Hovedstaden er en helårsdestination Samtidig med, der har været endnu flere overnatninger på hovedstadens hoteller mm. i sommeren 2018 end sidste sommer, så er København ikke kun en populær destination i de lyse sommermåneder. I hovedstaden er der stort fokus på at brede væksten i turismen ud over hele året. Det

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København5.10.2018 09:46pressemeddelelse

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi. København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020. Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer. ”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mange

Ny rapport: Hovedstaden driver væksten i Danmarks erhvervsturisme3.10.2018 12:06pressemeddelelse

Med en omsætning på 11,4 mia. kr. – alene i 2017 – står hovedstaden for 44 pct. af omsætningen på det danske mødemarked, der både dækker over kongresser og virksomhedsmøder. Hovedstadens andel af omsætningen på det danske mødemarked er således vokset siden den seneste analyse i 2012, hvor hovedstaden stod for 37 pct. af omsætningen. Det viser en ny analyse af det danske møde- og kongresmarked. Ud af den samlede omsætning på det danske mødemarked i 2017 på 26 mia. kr. udgjorde kongresserne over halvdelen af omsætningen, og her har hovedstaden særligt godt fat i de internationale kongresser. Og det er særligt de store internationale kongresser, hvor deltagerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 4.200 kr., og dermed er det turistsegment, der bruger allerflest penge pr døgn under opholdet i Danmark, der sikrer hovedstadens store andel af omsætningen i den danske møde- og kongresbranche. På trods af at København er en lille storby i global sammenhæng, har den danske hovedstad i årtier

København er EU’s bedste turistdestination inden for digitalisering25.9.2018 14:00pressemeddelelse

EU Kommisionen har netop offentliggjort listen over de europæiske turistdestinationer, der klarer sig bedst i forhold til smart tourism, på tværs af en række parametre, og her er København udnævnt som bedste turistdestination inden for digitalisering. Det er Wonderful Copenhagen, der – i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, har indstillet København til prisen. ”Vi er meget stolte af at blive fremhævet som bedste ’smarte’ turismedestination inden for digitalisering, både på vores egne og ikke mindst på byens vegne. Smart tourism og digitalisering er et område, vi har satset på og arbejder målrettet med. Det er afgørende for turistdestinationer i forhold til fremtidens udfordringer, at vi udnytter de muligheder, digitaliseringen bringer. Det er derfor en anerkendelse, vi sætter rigtig stor pris på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. I indstillingen er bl.a. fremhævet Wonderful Copenhagens arbejde med influencers, udvikl

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum