Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

København skal være europæisk julehovedstad 2021

Del

København skal nu markedsføres som europæisk julehovedstad med design, gastronomi og lysinstallationer. Det skal være et kommende lys i coronamørket, mener initiativtageren, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Dansk Erhverv bakker op om ideen.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune

Det er december måned, og sneen daler blidt ned over boder med lokale julegodter og dansk design.

Københavnere og turister står side om side og varmer sig med et glas gourmetgløgg, mens de betragter imponerende lysinstallationer i byens parker og magiske LED-scenografier vist på byens bygninger.

For et par måneder siden var det en løs idé, nu er det på vej til at blive virkelighed.

Københavns Kommune, Erhvervsministeriet og Wonderful Copenhagen har netop lanceret en plan for at tiltrække flere turister til København: ”Comeback Copenhagen”.

Og som et led i kampen er der afsat 400.000 kroner til at markedsføre København som europæisk julehovedstad allerede frem mod den kommende jul i 2021.

Og det tænder julelys i øjnene hos beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

”Vi har brug for et lys her i coronamørket. Jeg tror, vi er mange, som vil elske at se vores by danne rammen om en fortryllende julefest, som viser, hvad Danmark kan med unikt design, gastronomi og lysinstallationer. Og når vi ved at forvandle København til et julemekka samtidig kan lokke turister til byen, og få gang i hoteller og restauranter, så har jeg svært ved at skjule min begejstring”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun præsenterede idéen om København som europæisk julehovedstad i januar og har siden holdt en række møder med interesseorganisationer og erhvervslivet for at gøre den til virkelighed.

Hos Dansk Erhverv er man begejstret for udsigten til at skabe en samlende begivenhed som hovedstadens hoteller, restauranter og butikker kan få gavn af.

”Det er et stærkt initiativ, og i Dansk Erhverv er vi meget positive. Projektet er konkret, og der er stærke eksisterende platforme at bygge på såsom jul i Zoo, i Tivoli og alle julemarkederne. Samtidig synes vi det kunne være spændende, hvis der kunne findes synergi fra bl.a. det arbejde, der er lagt i EM i fodbold og Tour de Frances Grand Départ Copenhagen”, siger Lars Ramme, chef for turisme og oplevelsesøkonomi.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, mobil 22 82 84 37, mail: jw9k@kk.dk

Chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv, Lars Ramme, Tlf.: 31436793 / lrn@danskerhverv.dk

Billeder

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Download

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

PRESSEINVITATION: Flygtede ukrainske kvinder får hjælp til at starte egne virksomheder9.1.2023 08:10:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 9. januar kl. 16-19 afholdes der et stort lanceringsarrangement på Københavns Rådhus for et uddannelsesprogram, der skal hjælpe flygtede ukrainere i Danmark med at blive iværksættere. Blandt mange gæstende talere til arrangementet kan nævnes den danske EU-kommissær Margrethe Vestager samt den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk. Også erhvervslivet er repræsenteret med indlæg fra bl.a. Google, Danske Bank og Zalando.

PRESSEINVITATION: Jobcenter lægger hus til politisk debat med deltagelse af beskæftigelsesministeren26.10.2022 10:04:34 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er en af 13 aktuelle folketingskandidater, der torsdag stiller op til et debatmøde, hvor jobcentrene og beskæftigelsesindsatsen er på dagsordenen. Debatten er arrangeret af ansatte i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken er moderator for debatten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum