Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

København sætter fokus på lommetyverier

Del

Genåbningen af København øger risikoen for lommetyverier. Derfor lancerer Københavns Kommune og Københavns Politi igen en kampagne, der skal få særligt unge til at være ekstra opmærksomme, når de færdes i byen.

Efter utallige måneder med nedlukninger og restriktioner samles københavnerne igen på restauranter, barer, museer og alle de andre steder, der har været savnede på grund af corona. Det samme gør lommetyvene, der bedst kan lide at være, hvor der er mange mennesker – eksempelvis til fester og koncerter, ved turistattraktioner og på større trafikknudepunkter.

Derfor lancerer Københavns Kommune og Københavns Politi kampagnen Pickpockets Love Distractions, som sætter fokus på, hvornår og hvordan man passer ekstra godt på sine ejendele.

”Det er på alle måder glædeligt, at københavnerne igen kan mødes, bruge byen og alle dens muligheder. Men når hverdagen vender tilbage, gør lommetyvene det også. Ét lommetyveri er altid ét for meget, og derfor arbejder vi tæt sammen med politiet om at forebygge lommetyverier, så København er en tryg by at færdes i,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Selvom København netop er kåret som verdens sikreste by af The Economists Intelligence Unit, og antallet af anmeldte lommetyverier i København har været faldende siden 2016, er lommetyveri stadig et storbyfænomen, der kræver fokus.

Cirka halvdelen af det samlede antal lommetyverier i Danmark sker i København, hvor tyvene opererer både professionelt og systematisk:

”Lommetyvene opererer de steder, hvor der færdes mange mennesker, eller når folk er på vej hjem efter en sjov aften ude. Vi har den seneste tid haft en målrettet indsats mod lomme- og tricktyverier, og den indsats fortsætter. Jeg vil dog også gerne opfordre til, at vi alle er opmærksomme og holder godt øje med vores værdigenstande,” siger politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Kampagnen Pickpockets Love Distractions kører i disse uger i byrummet, på sociale medier og med uddeling af gode råd udvalgte steder i byen, hvor lommetyverier ofte sker – blandt andet i Indre By og på Nørrebro.

Fakta om lomme- og tricktyveri

  • Større pladser, tog- og metrostationer, turistattraktioner og andre steder, hvor mange mennesker er samlet, er særlig ramt af lommetyverier – for eksempel Nørreport, Hovedbanegården, Vesterport og områder i Indre By som Højbro Plads, Israels Plads, Kongens Nytorv og Nyhavn,
  • I 2016 var der 30.406 anmeldte lommetyverier i Københavns Kommune, mens tallet i 2019 var 17.178 - et fald på 43 procent og i 2020 var 8.773 – et fald på 71 procent. Den ekstraordinære nedgang i 2020 vurderes i høj grad at have en direkte sammenhæng med nedlukning i forbindelse med corona.

Gør det svært for lommetyven – husk følgende tre gode råd:

  • Vær opmærksom på dine ting, når du er blandt mange men-nesker.
  • Placér din telefon og pung et sikkert sted.
  • Dæk altid din pinkode

Kontakter

Overborgmester Lars Weiss (S) via kommunikationskonsulent Ida Westermann, tlf. 2927 6498

Politidirektør Anne Tønnes via Københavns Politis Kommunikations-sektion, tlf. 3521 9260

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum