Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

København opretter nye tryghedsbofællesskaber til ældre

Del

Københavns Kommune opretter nu 70 nye seniorboliger, som skal ligge i tre bofællesskaber. Det første bofællesskab skal have til huse i Guldbergs Have på Nørrebro mens det andet etableres i Sundparken på Amager. Boligerne er til ældre københavnere, som har brug for tryghed og samvær, men ikke den daglige pleje, som man får på et plejehjem.

Sundheds- og omsorgsudvalget i Københavns Kommune har netop godkendt oprettelsen af 70 visiterede seniorboliger fordelt på tre bofællesskaber med fokus på tryghed, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Der er tale om særlige bofællesskaber til ældre borgere, som ikke har brug for den omfattende pleje man får på et plejehjem, men stadig har brug for den styrke et fællesskab giver i hverdagen og livet generelt.

”Flere ældre københavnere bliver i dag tilbudt en plejehjemsplads, fordi de er ensomme eller utrygge. Men de ville i virkeligheden have det meget bedre et sted, hvor de kan møde andre i samme situation og få nogle positive oplevelser i fællesskab”, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) om det nye tiltag.

Stærkere sammen

Målet med bofællesskaberne er også at forebygge funktionstab hos de ældre borgere. Der er socialpædagoger og terapeuter tilknyttet bofællesskaberne, som skal støtte de ældre i daglige rutiner og hjælpe dem til at drage omsorg for sig selv i forbindelse med måltider og bad. Medarbejderne vil understøtte sociale aktiviteter som kortspil, madlavning samt gåture i nærområdet og give rum til samtaler, også svære samtaler om sorg og manglende livsmod.

”Selvom det er en kliché, så er det sandt, at vi er stærkere sammen. Sammen kan man klare mere, end man kan alene. Og sociale aktiviteter motiverer også flere til at stå op, komme afsted, tage den samtale, man har behov for osv. Derfor håber jeg, at de nye seniorboliger kan skabe det fællesskab, de ældre har behov for”, siger Sisse Marie Welling.

Bofællesskabet i Guldbergs Have vil have 20-25 seniorboliger med tilhørende fællesrum og står klar i 2021. De to andre bofællesskaber placeres i hhv. Sundparken på Amager samt et tredje sted i byen. Borgerne skal visiteres af kommunen for at kunne bo i seniorboligerne.

Kontakter

Kontakt pressekonsulent Emilie Husted for yderligere information: 28304635

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) går på barsel11.10.2019 15:33:56 CESTPressemeddelelse

Midt i juli fødte sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) en sund og velskabt dreng. Efter veloverståede budgetforhandlinger for 2020 i København går sundheds- og omsorgsborgmesteren på barsel i 3 måneder, når C40-klimatopmødet afsluttes i denne weekend. Klaus Mygind (SF) er stedfortrædende borgmester, indtil Sisse Marie Welling er tilbage i midten af januar måned 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum