Wonderful Copenhagen

København nu verdens 10. største kongresby men positionen er truet

Del

København træder lige nu ind i top-10 over verdens mest benyttede kongresbyer og bokser dermed i en liga, der er meget tungere, end byens størrelse berettiger. Men den danske hovedstad er samtidig truet af andre globale storbyer, som tager nye midler i brug i konkurrencen om de attraktive kongresgæster, der alene i år lægger over en mia. kr. i København.

Det kostede København 30.000 hotelovernatninger – og næsten 100 mio. kr. i omsætning, da byen i sidste øjeblik tabte værtskabet af en energikongres med 5.000 deltagere, der skulle være her i seks dage næste år. Lige inden aftalen var på plads, bød en anden international storby ind med konkret økonomisk støtte til aktiviteter i forbindelse med kongressen, og det sikrede byen værtskabet.

Det er i en benhård, global konkurrence, at den danske hovedstad netop nu træder ind i top-10 på listen over verdens kongresbyer, som den internationale kongres-organisation ICCA står bag. Samtidig med at branchen glæder sig over den flotte placering, oplever København nemlig øget konkurrence fra byer verden over, der i stigende grad tilbyder konkret støtte til kongresserne – alt fra direkte økonomiske bidrag til eks. gratis offentlig transport til de delegerede, hvis de vælger deres by som vært.

En konkurrence, der skyldes, at internationale kongresser skaber markant omsætning og bringer nye muligheder for erhvervsliv og videnmiljøer med sig. Og en konkurrence, der nu truer Københavns fremtidige position på området.

"Vores indsats hidtil har været rigtig god. Det er derfor, vi er nået her til. Men hvis København skal fastholde sin position fremover, så kræver det mere af alle - såvel offentlige som private parter. Der er flere hundrede byer i verden, der er større end København, så vores plads mellem de 10 største kongresbyer kommer ikke gratis,” siger Charlotte Mark, administrerende direktør for Microsoft Development Center Copenhagen, som også er formand for netværket Meetingplace Wonderful Copenhagen, der samler hovedstadens aktører inden for møder og kongresser, og fortsætter.

"Jeg opfordrer det brede erhvervsliv i byen og politikerne til at sætte sig sammen og se, hvordan vi i fælleskab kan løse denne opgave. Vi må tage bestik af den situation, vi er i og tænke nye veje. Ellers mister vi omsætning og de muligheder for tiltrækning af talenter og investeringer, som de internationale kongresser repræsenterer,” siger Charlotte Mark.

En international kongresgæst bruger i gennemsnit ca. 3.100 kr. i døgnet, så det kan mærkes på omsætningen, når byen taber en stor kongres til konkurrenterne.

"Ud over det økonomiske aspekt, kræver arrangørerne i dag i højere grad, at kongresserne også kommer ud af mødelokalerne og blander sig med værtsbyen og borgerne i form af outreach-aktiviteter. Det er den aktuelle Women Deliver-kongres i København et godt eksempel på. Det skal byen blive endnu bedre til fremover, hvis vi skal stå distancen," siger Charlotte Mark.

Antallet af kongresser, der bliver afholdt i København i 2016, er større end tidligere. Det er forretning, der er vundet for flere år siden, før den internationale konkurrence for alvor blev tilspidset.

Kontakter

Wonderful Copenhagen
Head of Corporate Communications
Uffe Hartmann
ufh@woco.dk
Mobil: 21 73 98 90

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Nye tal: Hovedstaden trækker væksten i sommerens turisme9.10.2018 14:07Pressemeddelelse

Uanset om de rejsende, som har besøgt Danmarks hovedstad i sommeren 2018, er kommet hertil for at tage del i det lokale kulturliv, bruge fremmed valuta i detailhandel og på attraktioner eller for deltage i en kongres, så har der været flere end året før. Hovedstaden havde en vækst i overnatninger på hoteller mm. i de tre sommermåneder på 4,7 pct., mens landet samlet set havde tilbagegang med et resultat på -0,3 pct. I hovedstaden var der således over 183.000 flere overnatninger i juni, juli og august i forhold til de samme måneder sidste år. Væksten i hovedstadens turisme er primært båret af internationale besøgende. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Hovedstaden er en helårsdestination Samtidig med, der har været endnu flere overnatninger på hovedstadens hoteller mm. i sommeren 2018 end sidste sommer, så er København ikke kun en populær destination i de lyse sommermåneder. I hovedstaden er der stort fokus på at brede væksten i turismen ud over hele året. Det

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København5.10.2018 09:46Pressemeddelelse

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi. København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020. Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer. ”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mange

Ny rapport: Hovedstaden driver væksten i Danmarks erhvervsturisme3.10.2018 12:06Pressemeddelelse

Med en omsætning på 11,4 mia. kr. – alene i 2017 – står hovedstaden for 44 pct. af omsætningen på det danske mødemarked, der både dækker over kongresser og virksomhedsmøder. Hovedstadens andel af omsætningen på det danske mødemarked er således vokset siden den seneste analyse i 2012, hvor hovedstaden stod for 37 pct. af omsætningen. Det viser en ny analyse af det danske møde- og kongresmarked. Ud af den samlede omsætning på det danske mødemarked i 2017 på 26 mia. kr. udgjorde kongresserne over halvdelen af omsætningen, og her har hovedstaden særligt godt fat i de internationale kongresser. Og det er særligt de store internationale kongresser, hvor deltagerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 4.200 kr., og dermed er det turistsegment, der bruger allerflest penge pr døgn under opholdet i Danmark, der sikrer hovedstadens store andel af omsætningen i den danske møde- og kongresbranche. På trods af at København er en lille storby i global sammenhæng, har den danske hovedstad i årtier

København er EU’s bedste turistdestination inden for digitalisering25.9.2018 14:00Pressemeddelelse

EU Kommisionen har netop offentliggjort listen over de europæiske turistdestinationer, der klarer sig bedst i forhold til smart tourism, på tværs af en række parametre, og her er København udnævnt som bedste turistdestination inden for digitalisering. Det er Wonderful Copenhagen, der – i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, har indstillet København til prisen. ”Vi er meget stolte af at blive fremhævet som bedste ’smarte’ turismedestination inden for digitalisering, både på vores egne og ikke mindst på byens vegne. Smart tourism og digitalisering er et område, vi har satset på og arbejder målrettet med. Det er afgørende for turistdestinationer i forhold til fremtidens udfordringer, at vi udnytter de muligheder, digitaliseringen bringer. Det er derfor en anerkendelse, vi sætter rigtig stor pris på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. I indstillingen er bl.a. fremhævet Wonderful Copenhagens arbejde med influencers, udvikl

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23Pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum