Wonderful Copenhagen

København med i toppen blandt verdens bedste sports-byer

Del

København er både blandt verdens bedste sportsbyer og er samtidig verdens bedste til at udvikle sportevents. Det er netop blevet offentliggjort i Schweiz, hvor det internationale magasin SportBusiness International har udpeget verdens bedste blandt 150 sportsbyer verden over.

Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.

København er blandt de bedste sportsbyer i verden. Den danske hovedstad ligger i top-10 sammen med bl.a. London, Tokyo og New York, hvor København ligger på en 7. plads foran byer som Manchester, Los Angeles og Tokyo. Ud over den fornemme placering i toppen af verdens sportsbyer, kommer København også hjem fra den førende konference for sportevents, SportAccord Convention i Lausanne, med en særlig pris under armen.

København løb nemlig med prisen for bedste lokalt udviklede sportevent – på baggrund af faldskærmskonkurrencen Swoop Challenge, der sidste år fandt sted på Peblingesøen midt i København. Prisen blev uddelt af det førende, internationale magasin for sportevents, SportBusiness International, der hvert år udpeger verdens bedste sportsbyer i forskellige kategorier.

”Jeg er enormt stolt over, at København bliver anerkendt som en sportsby i verdenseliten, og jeg synes, at det er velfortjent, at folkene bag Swoop Challenge får et kæmpe skulderklap. Vi har mange forbund og frivillige, der er rigtig gode til at udnytte byens rum som arena for sportsbegivenheder. Det giver store oplevelser for tilskuere og sportsudøvere og sætter samtidig København på verdenskortet,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

150 byer indstillet til pris

I alt har 150 byer verden over indstillet sig selv til prisen som verdens bedste sportsby, som alle er blevet vurderet på en lang række faktorer. Både tidligere og kommende sportevents i byen, byens kapacitet i forhold til lufthavn og hoteller og byens integration af sportsbegivenheder i byrummet og kulturlivet indgår således i overvejelserne. Det er Wonderful Copenhagen, der har indstillet København til prisen som verdens bedste sportsby.

”De store, internationale sportevents med mange tusinde tilrejsende tilskuere, officials mm. er en vigtig del af vores indsats for at skabe vækst og beskæftigelse gennem turismen. Samtidig bidrager mediedækningen i forbindelse med sportevents til at brande hovedstaden globalt. De kommende år kan København se frem til at være vært for bl.a. EM i svømning og VM i ishockey. Og den flotte placering blandt verdens bedste sportsbyer styrker Københavns position, når vi byder på nye sportevents til hovedstaden,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

I den internationale liga

Swoop Challenge blev afholdt både i Københavns Havn og på Peblingesøen. Og det er langt fra første gang, København inddrager byens rum til afholdelse af sportevents. Hovedstaden har tidligere lagt gader til VM i landevejscykling i 2011 og VM i halvmaraton i 2014, mens VM i bueskydning i 2009 og 2015 blev afholdt henholdsvis ud over vandet i Nyhavn og på Christiansborg Slotsplads.

Swoop Challenge fandt første gang sted i København i 2014 og igen året efter som Swoop Challenge CPH International 2015, i et samarbejde med bl.a. Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.

”Danmark og København ligger helt i top i den internationale liga for afvikling og udvikling af sportevents. Det har vi med prisen, som blev uddelt på SportAccord Convention i Lausanne, endnu en gang fået understreget i dag. I går kunne vi så også annoncere, at Aarhus bliver vært for netop SportAccord Convention næste år,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Kontakter

Kultur- og fritidsborgmester
Carl Christian Ebbesen
Pressechef Henrik Larsen
Telefon: 2365 2741
mail: henrik.larsen@kff.kk.dk

Wonderful Copenhagen
Head of Corporate Communications
Uffe Hartmann
Telefon: 2173 9890
mail: ufh@woco.dk

Sport Event Denmark
Direktør
Lars Lundov
Telefon: 4031 4855
mail: ll@sporteventdenmark.com

Billeder

Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Download

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum