Wonderful Copenhagen

København med i toppen blandt verdens bedste sports-byer

Del

København er både blandt verdens bedste sportsbyer og er samtidig verdens bedste til at udvikle sportevents. Det er netop blevet offentliggjort i Schweiz, hvor det internationale magasin SportBusiness International har udpeget verdens bedste blandt 150 sportsbyer verden over.

Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.

København er blandt de bedste sportsbyer i verden. Den danske hovedstad ligger i top-10 sammen med bl.a. London, Tokyo og New York, hvor København ligger på en 7. plads foran byer som Manchester, Los Angeles og Tokyo. Ud over den fornemme placering i toppen af verdens sportsbyer, kommer København også hjem fra den førende konference for sportevents, SportAccord Convention i Lausanne, med en særlig pris under armen.

København løb nemlig med prisen for bedste lokalt udviklede sportevent – på baggrund af faldskærmskonkurrencen Swoop Challenge, der sidste år fandt sted på Peblingesøen midt i København. Prisen blev uddelt af det førende, internationale magasin for sportevents, SportBusiness International, der hvert år udpeger verdens bedste sportsbyer i forskellige kategorier.

”Jeg er enormt stolt over, at København bliver anerkendt som en sportsby i verdenseliten, og jeg synes, at det er velfortjent, at folkene bag Swoop Challenge får et kæmpe skulderklap. Vi har mange forbund og frivillige, der er rigtig gode til at udnytte byens rum som arena for sportsbegivenheder. Det giver store oplevelser for tilskuere og sportsudøvere og sætter samtidig København på verdenskortet,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

150 byer indstillet til pris

I alt har 150 byer verden over indstillet sig selv til prisen som verdens bedste sportsby, som alle er blevet vurderet på en lang række faktorer. Både tidligere og kommende sportevents i byen, byens kapacitet i forhold til lufthavn og hoteller og byens integration af sportsbegivenheder i byrummet og kulturlivet indgår således i overvejelserne. Det er Wonderful Copenhagen, der har indstillet København til prisen som verdens bedste sportsby.

”De store, internationale sportevents med mange tusinde tilrejsende tilskuere, officials mm. er en vigtig del af vores indsats for at skabe vækst og beskæftigelse gennem turismen. Samtidig bidrager mediedækningen i forbindelse med sportevents til at brande hovedstaden globalt. De kommende år kan København se frem til at være vært for bl.a. EM i svømning og VM i ishockey. Og den flotte placering blandt verdens bedste sportsbyer styrker Københavns position, når vi byder på nye sportevents til hovedstaden,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

I den internationale liga

Swoop Challenge blev afholdt både i Københavns Havn og på Peblingesøen. Og det er langt fra første gang, København inddrager byens rum til afholdelse af sportevents. Hovedstaden har tidligere lagt gader til VM i landevejscykling i 2011 og VM i halvmaraton i 2014, mens VM i bueskydning i 2009 og 2015 blev afholdt henholdsvis ud over vandet i Nyhavn og på Christiansborg Slotsplads.

Swoop Challenge fandt første gang sted i København i 2014 og igen året efter som Swoop Challenge CPH International 2015, i et samarbejde med bl.a. Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.

”Danmark og København ligger helt i top i den internationale liga for afvikling og udvikling af sportevents. Det har vi med prisen, som blev uddelt på SportAccord Convention i Lausanne, endnu en gang fået understreget i dag. I går kunne vi så også annoncere, at Aarhus bliver vært for netop SportAccord Convention næste år,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Kontakter

Kultur- og fritidsborgmester
Carl Christian Ebbesen
Pressechef Henrik Larsen
Telefon: 2365 2741
mail: henrik.larsen@kff.kk.dk

Wonderful Copenhagen
Head of Corporate Communications
Uffe Hartmann
Telefon: 2173 9890
mail: ufh@woco.dk

Sport Event Denmark
Direktør
Lars Lundov
Telefon: 4031 4855
mail: ll@sporteventdenmark.com

Billeder

Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Lars Vallentin Christensen, ansvarlig for sportevents hos Wonderful Copenhagen, tog imod prisen på Københavns vegne.
Download

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Nye tal: Hovedstaden trækker væksten i sommerens turisme9.10.2018 14:07pressemeddelelse

Uanset om de rejsende, som har besøgt Danmarks hovedstad i sommeren 2018, er kommet hertil for at tage del i det lokale kulturliv, bruge fremmed valuta i detailhandel og på attraktioner eller for deltage i en kongres, så har der været flere end året før. Hovedstaden havde en vækst i overnatninger på hoteller mm. i de tre sommermåneder på 4,7 pct., mens landet samlet set havde tilbagegang med et resultat på -0,3 pct. I hovedstaden var der således over 183.000 flere overnatninger i juni, juli og august i forhold til de samme måneder sidste år. Væksten i hovedstadens turisme er primært båret af internationale besøgende. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Hovedstaden er en helårsdestination Samtidig med, der har været endnu flere overnatninger på hovedstadens hoteller mm. i sommeren 2018 end sidste sommer, så er København ikke kun en populær destination i de lyse sommermåneder. I hovedstaden er der stort fokus på at brede væksten i turismen ud over hele året. Det

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København5.10.2018 09:46pressemeddelelse

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi. København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020. Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer. ”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mange

Ny rapport: Hovedstaden driver væksten i Danmarks erhvervsturisme3.10.2018 12:06pressemeddelelse

Med en omsætning på 11,4 mia. kr. – alene i 2017 – står hovedstaden for 44 pct. af omsætningen på det danske mødemarked, der både dækker over kongresser og virksomhedsmøder. Hovedstadens andel af omsætningen på det danske mødemarked er således vokset siden den seneste analyse i 2012, hvor hovedstaden stod for 37 pct. af omsætningen. Det viser en ny analyse af det danske møde- og kongresmarked. Ud af den samlede omsætning på det danske mødemarked i 2017 på 26 mia. kr. udgjorde kongresserne over halvdelen af omsætningen, og her har hovedstaden særligt godt fat i de internationale kongresser. Og det er særligt de store internationale kongresser, hvor deltagerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 4.200 kr., og dermed er det turistsegment, der bruger allerflest penge pr døgn under opholdet i Danmark, der sikrer hovedstadens store andel af omsætningen i den danske møde- og kongresbranche. På trods af at København er en lille storby i global sammenhæng, har den danske hovedstad i årtier

København er EU’s bedste turistdestination inden for digitalisering25.9.2018 14:00pressemeddelelse

EU Kommisionen har netop offentliggjort listen over de europæiske turistdestinationer, der klarer sig bedst i forhold til smart tourism, på tværs af en række parametre, og her er København udnævnt som bedste turistdestination inden for digitalisering. Det er Wonderful Copenhagen, der – i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, har indstillet København til prisen. ”Vi er meget stolte af at blive fremhævet som bedste ’smarte’ turismedestination inden for digitalisering, både på vores egne og ikke mindst på byens vegne. Smart tourism og digitalisering er et område, vi har satset på og arbejder målrettet med. Det er afgørende for turistdestinationer i forhold til fremtidens udfordringer, at vi udnytter de muligheder, digitaliseringen bringer. Det er derfor en anerkendelse, vi sætter rigtig stor pris på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. I indstillingen er bl.a. fremhævet Wonderful Copenhagens arbejde med influencers, udvikl

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum