Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

København: Ingen smittede beboere med corona på kommunens 44 plejehjem

Del

På trods af, at København gennem hele epidemien har haft landets højeste smittetryk, er der nu ingen smittede beboere med Covid-19 på kommunens 44 plejehjem. Det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, som dog maner til forsigtighed.

København har været og er stadig hårdt ramt af corona-epidemien, men nu er der grund til forsigtig optimisme. Kommunens plejehjem har nemlig været helt fri for smitte i to uger på nuværende tidspunkt. Der har siden den 27. maj været nul smittede beboere med corona på de københavnske plejehjem, og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF):

Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at inddæmme corona-virussen på vores plejehjem, og vi har udnyttet alle muligheder for at teste løbende – også vores medarbejdere. Det har været afgørende for os i kampen mod den her sygdom. Men når det er sagt, så er det her også en epidemi, som går sin gang, og vi kan kun fortsætte med at gøre vores bedste”, siger hun.

Borgmesteren maner dog til forsigtighed og har også en konkret opfordring til sundhedsmyndighederne:

Jeg sidder selvfølgelig hver dag og følger med i smittetallene, og det bekymrer mig, at det er nødvendigt for politiet at lave opholdsforbud flere steder i byen. Med weekendens demonstration mod racisme er risikoen for en opblusning af sygdommen blevet endnu mere aktuel. Derfor bør deltagerne til demonstrationen også være ekstra opmærksomme i de kommende dage. Nok har vi ingen smittede, men det ændrer ikke på, at de ældre københavnere på plejehjem stadig er meget udsatte. Derfor opfordrer jeg til, at sundhedsmyndighederne giver os en varsling, så snart de ser det mindste tegn på, at smittetrykket stiger”.

Københavns Kommune har haft helt lukket for besøg fra pårørende på kommunens plejehjem, men nu åbnes der langsomt for besøg både ude og inde, dog med afstand.

FAKTA:

- Antal smittede beboere på 44 plejehjem i Københavns Kommune pr. 10. juni 2020: 0 ud af 3350 beboere.

- Antal beboere døde med COVID-19 pr. 10. Juni 2020 på kommunens 44 plejehjem: 26 ud af 3350 beboere

- Det højeste antal beboere smittede med corona på plejehjem i København siden epidemien startede, var 48.

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børn skal skærmes mod luftforurening, når København åbner igen17.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Luftforureningen faldt med omkring 40 procent, da København lukkede ned. Nu hvor byen åbner igen, har vi en unik mulighed for at bevare den renere luft og skærme særligt børnene mod de skadelige partikler. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, som vil udvikle børnelivszoner. Børnene er nemlig særligt udsatte for de skadelige virkninger af luftforurening.

København sætter markant ind mod ensomhed hos ældre15.5.2020 09:08:19 CESTPressemeddelelse

Den sociale isolation, som corona-epidemien har ført med sig, er gået hårdt ud over ældre beboere på plejehjem og i hjemmeplejen. De ældste københavnere har været mere udsatte i forhold til ensomhed, og den pris må ikke blive for høj, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Hun har derfor forhandlet en ekstraordinær hjælpeplan på plads, som sikrer knapt 40 mio. kr. til de københavnske ældre.

Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”1.5.2020 15:21:35 CESTPressemeddelelse

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum