Astma-Allergi Danmark

København får pollenfri have

Del

I anledning af World Asthma Day og startskuddet for kampagnen ’Snot or not’ byder Astma-Allergi Danmark på sightseeing i pollenfri have på Højbro Plads midt i København den 2. maj.

Forår og en tur i haven kan være dejligt. For nogen. For folk med pollenallergi kan fodbold på græsplænen og vinden i birketræerne dog være knap så sjovt. Men sådan behøver det ifølge Astma-Allergi Danmark ikke altid at være, bare man planter sin have med lidt omtanke.

Med fokus på høfeber, pollenallergi og astma omdanner Astma-Allergi Danmark derfor Højbro Plads i København til en pollenfri have med blomster, græs, stakit og forhåbentlig masser af solskin på World Asthma Day den 2. maj 2017. Det sker i forbindelse med foreningens landsdækkende kampagne, Snot or not.

- Med eventen vil vi vise danskerne, at pollenallergi skal tages alvorligt, så høfeber og astma ikke forhindrer én i at leve et aktivt liv. Men vi vil også fortælle landets mange haveejere, at allergien kan reduceres, hvis den tænkes ind, eksempelvis når der skal plantes nyt, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen. Hun ønsker samtidig at sende en særlig hilsen til landets lokalpolitikere:

- Vi vil desuden vise politikerne, at det ikke er lige meget, hvordan man tænker grønne områder i det offentlige rum. Det har en betydning for trivslen hos rigtigt mange mennesker, der er ramt af svær pollenallergi, hvilke planter, træer, blomster og græs kommunen vælger, når byen skal gøres grønnere, siger Anne Holm Hansen.

Det sker på World Asthma Day den 2. maj

Alle er velkomne på dagen. I den allergifri have kan man gå en lille tur med Astma-Allergi Danmark biolog og høre, hvad man selv kan gøre for at minimere pollen. Er børnene med, kan de dykke ned i pollenmikroskopet og gå på opdagelse i pollenverdenen.

Er man over 18 år, vil der være mulighed for at blive allergitestet og få målt sin lungefunktion af en læge. Der er et begrænset antal pladser, og tidsbestilling kan først ske ved fremmøde på dagen. Ved allergitesten må man desuden ikke have spist antihistaminer tre dage forinden.

Derudover kan man få en demonstration af Danmarks officielle pollenfælde, som giver os de daglige pollental. Og er der spørgsmål om pollenallergi, høfeber eller astma står rådgivere fra Astma-Allergi Danmark selvfølgelig klar med gode råd og vejledning.

Tid og sted
Den 2. maj kl. 15.00 – 18.00. Højbro Plads, København

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør, Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76.
Mail: ahh@astma-allergi.dk.

Billeder

Astma-Allergi Danmark starter Snot or not-kampagne med allergifri have, priktest og måling af lungefunktion på Højbro Plads i København d. 2. maj 2017. Alle er velkomne!
Astma-Allergi Danmark starter Snot or not-kampagne med allergifri have, priktest og måling af lungefunktion på Højbro Plads i København d. 2. maj 2017. Alle er velkomne!
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum