Sparta Atletik og Løb

København er klar til maratonfest

Del
En ny rute samt et superstærkt startfelt skal gøre Copenhagen Marathon 2023 til den bedste udgave nogensinde.
Karen Ehrenreich er storfavorit i kampen om det danske mesterskab for kvinder på maratondistancen.
Karen Ehrenreich er storfavorit i kampen om det danske mesterskab for kvinder på maratondistancen.

Marathon i maj og halvmaraton i september – og altid på en søndag. Selvom Københavns to store internationale løbeevents ligger solidt forankret i kalenderen, er der stadig plads til forbedringer. I år introducerer Copenhagen Marathon en ny og forbedret rute, som folder sig ud mere centralt i København og er dermed også mere publikumsvenlig.

Den nye rute indbyder til rekorder
Med omlægningen er ruten tilmed gjort hurtigere. Derfor håber arrangørerne fra Sparta Atletik & Løb på nye løbsrekorder, der skal bekræfte Copenhagen Marathon som ikke bare det vigtigste, men også hurtigste maratonløb i de nordiske lande. Da Berhane Tsegay fra Eritrea i fjor krydsede målstregen i 2:08,23 timer, var der således tale om den hurtigste maratontid nogensinde i de nordiske lande. Løbsrekorden hos kvinderne stammer også fra i fjor, hvor kenyaneren Helah Kiprop bare skulle bruge 2:24,10 timer på at tilbagelægge de klassiske 42,195 km.

”Det er altid en stor oplevelse at se nogle af verdens bedste løbere folde sig ud. Og vi er stolte af, at vores lille hovedstad har etableret sig på den store, internationale løbescene med et så stærkt elitefelt, som vi har i år. Og med den nye rute ser vi ind i nogle endnu hurtigere tider end tidligere,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb.

Skal nogen kunne slå rekorden hos mændene, er Reuben Kiprop Kipyego et godt bud. Den 26-årige kenyaner har adskillige topplaceringer på cv’et, hvor han også er noteret for tre gange at have løbet under 2:05 timer. Hos kvinderne er Juliet Chekwel fra Uganda et godt bud på den nye rekordholder. Hun vandt blandt andet bronze i holdkonkurrencen til VM Cross i Aarhus for fire år siden, og hun har en personlig rekord på 2:23,13.

Stærkt DM-felt på plads
Årets danske mesterskab er igen i år indlagt i søndagens maratonløb, og særligt hos mændene er der lagt op til en åben dyst. Andreas Lommer fra Odense Atletik er forsvarende mester, men fynboen kan se frem til stærk modstand fra AGF-løberne Rune Bækgaard og Jacob Sommer Simonsen.

Aarhus-klubben har en endnu hurtigere løber til start i skikkelse af etiopiskfødte Omar Hassan. Trods ophold i Danmark siden 2016 har han fortsat ikke dansk statsborgerskab og kan dermed ikke vinde DM-guld. Ifølge reglerne kan han dog vinde holdguldet (hvor en klubs tre hurtigste tider tæller).

Også hos kvinderne kan guldet gå til en Aarhus-løber. Karen Ehrenreich er klar favorit til at genvinde titlen, og med sin seneste forbedring – i Sevilla i februar - til 2:34,15 timer rangerer den 38-årige Aarhus 1900-løber nu som den 8. hurtigste danske kvinde gennem tiden.

”Det skal blive spændende at se, hvad Karen kan præstere på søndag. Hun forbereder sig optimalt som ingen anden, og hidtil har hun jo leveret varen hver gang,” lyder det fra landstræner i løb, Kersti Jacobsen, der selv vandt Copenhagen Marathon tilbage i 1988.

Tryk her for at se årets starliste til CPH Marathon

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Karen Ehrenreich er storfavorit i kampen om det danske mesterskab for kvinder på maratondistancen.
Karen Ehrenreich er storfavorit i kampen om det danske mesterskab for kvinder på maratondistancen.
Download
Andreas Lommer vender tilbage til Copehagen Marathon for at forsvare sin DM-titel.
Andreas Lommer vender tilbage til Copehagen Marathon for at forsvare sin DM-titel.
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games. 

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.  

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau. 

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum