Kræftens Bekæmpelse

Knæk Cancer på tur besøger Vejle

Del

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ drager igen på danmarksturne, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43.I år gør Knæk Cancer på tur stop i Vejle, hvor der hele dagen igennem vil være aktiviteter og optrædener i Byparken.

Onsdag 25. oktober står Vejle i Knæk Cancers tegn. Det hele starter, når ’Go’ morgen Danmark’ blænder op for morgen-tv live fra Byparken, der dagen igennem danner ramme for en lang række vil aktiviteter, liveoptrædener og foredrag for både børn og voksne. Det hele rundes af med en minikoncert med L.I.G.A, mens ’Tænd et lys’ ceremonien lyser op i mørket.

Fokus på lokale initiativer

Kræft vedrører os alle. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at det nytter at stå sammen om at knække cancer. Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at Knæk Cancer på tur igen i år kommer rundt i landet.

- Knæk Cancer-kampagnen er ikke kun en indsamlingskampagne. Det er i lige så høj grad en oplysningskampagne. Jeg er stolt og taknemmelig over, at Vejle Kommune, Kræftrådgivningen i Vejle, de frivillige i lokalforeningen og den lokale Stafet for Livet har planlagt en lang række aktiviteter og oplevelser samtidig med, at de hjælper med at samle ind til kræftsagen. Det er med til at gøre flere opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at vi forebygger, når vi kan, men også, at der er hjælp at hente, hvis sygdommen rammer. Derudover er det en kærkommen mulighed for at hylde de frivillige ildsjæle og de lokale initiativer, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Inspiration, gode råd og underholdning

Og der bliver noget at komme efter, når arrangørerne står klar i Byparken. Her kan de besøgende høre mere om de lokale støtte- og rådgivningsmuligheder og få gode råd om kost, motion og livsstil hos bl.a. diætister, sygeplejersker, fysioterapeuter, læger og psykologer. De kan også springe flere måneders venteliste over og få et gratis modermærketjek hos en hudlæge eller komme til spørgetime om HPV, møde en rygestoprådgiver eller lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer-blomsten i Det Kreative Værksted #knækcancerblomst.

Man kan også møde foreningen Look Good Feel Better, der tilbyder 15 minutters gratis råd og vejledning om hudpleje og make-up til kræftramte kvinder.

Derudover kommer én af de forskere, der arbejder på et af de – indtil videre - 221 Knæk Cancer projekter, som er kommet i gang på baggrund af indsamlingerne. Det er læge Anette Kargo, der vil fortælle om sit arbejde med at udvikle metoder, der skal hjælpe kvinder med æggestokkræft med at tilpasse deres kontrolforløb.

I løbet af dagen vil lokale musikere optræde, deriblandt Michael Lund og bands fra Rosborg Gymnasium og HF samt fra Skolen for Gastronomi, Musik og Design. Og lokale madboder sørger for, at man kan få stillet sulten, og boderne donerer samtidig et overskud til Knæk Cancer.

Om aftenen sender ’Go' aften Danmark’ live fra pladsen, hvor studievært Michèle Bellaiche får besøg af nogle af de mange danskere, der har haft sygdommen inde på livet, samt de forskere, der hver dag arbejder for at udvikle og bedre kræftbehandlingen.

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle med Knæk Cancer på tur rundt i Danmark igen i år. Det er helt særligt at mærke det sammenhold, Knæk Cancer skaber, og som kan mærkes i hver eneste by, vi besøger. Hvert år har det gjort stort indtryk på mig, hvordan man i de enkelte byer står sammen om den her sag og møder op på pladsen for at støtte og bakke hinanden op. I år skal vi rundt i fire nye byer, og jeg er sikker på, at det igen vil blive en stærk og rørende oplevelse, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Michèle Bellaiche.

Tænd et lys - håb i mørket

Når mørket falder på, holder den lokale ’Stafet For Livet’ en ’Knæk Cancer – Tænd et Lys’ ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft, og til minde om dem, som er døde. I løbet af dagen kan man købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener.

Dorthe Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, er konferencier på ’Tænd et Lys’-ceremonien, hvor der er er både tale, musik og ét minuts stilhed. Dagen rundes af med en minikoncert med L.I.G.A.

Se det detaljerede program for på https://cancer.tv2.dk/content/knaek-cancer-besoeger-vejle

Se alle de lokale indsamlingsaktiviteter og events til fordel for Knæk Cancer på https://cancer.tv2.dk/detsker

Kræftrådgivningen i Vejle holder i forbindelse med Knæk Cancer-ugen åbent hus torsdag 26. oktober

 

Overordnede program for Knæk Cancer på tur 2017

Kl. 07-09: Go’ morgen Danmark – Mikkel Kryger er på live fra Byparken

Kl. 09-11: lokale indskolingselever er på pladsen og laver Leg På Steg - et bevægelseskoncept med sjove og lærerige aktiviteter, som understøtter faglige læringsmål.

Kl.11-15: lokale udskolingselever fra 7.-9. klasse deltager på pladserne for at afslutte deres deltagelse i den nationale fotokonkurrence Cool Uden Røg og kåre lokale vindere. De skal igennem quizzer, konkurrencer og sundhedseksperimenter, som sætter fokus på et liv uden tobak.

Kl. 11-19: Pladsen er åben med aktiviteter, musik og foredrag i fire telte, i Knæk Cancer Bussen og på Knæk Cancer Scenen. Der madboder, konkurrencer og rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning for både børn og voksne

Kl.11-15.30: På Knæk Cancer Scenen optræder lokale bands, kor og musikskoler. Byens borgmester er på talerstolen og en lokal Knæk Cancer kræftforsker fortæller om sin forskning og resultater og svarer på spørgsmål.

Kl.11-19: ’Ingen skal stå alene med kræft’ Teltet. Kræftens Bekæmpelses lokalforening, Vejle Kræftrådgivning og Vejle Kommunes Kræftrehabilitering fortæller om patientstøtte og rådgivning for patienter, pårørende og andre interesserede.

Kl.11-19: Røgfri Fremtid Teltet: Fokus på tobaksforebyggelse med quizzer, konkurrencer og en mulighed for at tegne ”Drømmen om en røgfri fremtid”. Besøgende kan tage en snak med medarbejdere fra både Kræftens Bekæmpelses og Sundhedscenter Vejle om tobak og rygning, og sammen med lokale rygestoprådgivere er der mulighed for at få lavet en kuliltetest og få en snak om, hvordan du kan blive røgfri.

Kl. 11-19: Knæk Cancer Bussen, hvor en lokal hudlæge laver gratis modermærketjek, og hvor konsulenter fra foreningen Look Good Feel Better giver kvinder i kræftbehandling inspiration om hudpleje og makeup. Vejle Lokalforening sørger for, at du kan skyde dartpile efter ”De 7 Tegn“ på kræft, og du kan få en snak med sygeplejersker, læger, psykologer og fysioterapeuter m.fl.

Kl. 11-19: ’Tænd et Lys’ Teltet hvor besøgende i løbet af dagen kan købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener, inden de sættes op i en Knæk Cancer-blomst inden lysceremonien.

Kl.11-19: ’Det Kreative Værksted #knækcancerblomst’, hvor børn og kreative sjæle kan lave deres egen fortolkning af Knæk Cancer-logoblomsten og uploade den på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST. Herefter donerer Boozt.com 20 kroner pr. blomst til Knæk Cancer.

Kl. 16-17: HPV- oplæg og spørgetime i ’Røgfri Fremtid Teltet

Kl. 16-19: Gratis modermærketjek ved lokal hudlæge i Knæk Cancer Bussen

Kl. 17:25: Go’ aften Danmark (del 1) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Byparken.

Kl. 17:55: Knæk Cancer - Tænd et Lys ceremoni med taler, musik og ét minuts stilhed

Kl. 18:25: Go’ aften Danmark (del 2) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Byparken

Kl. 18:47: Minikoncert: L.I.G.A

Kontakter

Spørgsmål vedr. ’Go’ aften Danmark’-indhold:

Producent Rasmus Dahl Pedersen
rasmus.dahl.pedersen@nordiskfilmtv.com
20 23 25 14

Spørgsmål vedr. Kræftens Bekæmpelses aktiviteter: 
Sara Haugesen
saha@cancer.dk
22960746

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum