Sampension

KMD og Sampension går sammen om at øge medarbejdertrivsel

Del

KMD, Danmarks største IT-virksomhed, giver den enkelte medarbejder konkrete redskaber til at øge fysisk og mentalt velvære i hverdagen med implementering af Kompis-platformen.

Kompis-app'en.
Kompis-app'en.

På baggrund af en pilotperiode med overbevisende resultater i KMD’s Odense-afdeling implementerer Danmarks største IT-virksomhed nu Kompis-platformen i resten af de danske og udenlandske afdelinger. Platformen er centreret om en mobil-app, der hjælper både den enkelte medarbejder og virksomheden med at holde fokus på fysisk og psykisk velvære.

Med blot 2-10 minutters mentale og fysiske øvelser tre gange om ugen er de mest bemærkelsesværdige resultater af pilotperioden, at stress og smerter ifølge Kompis-brugernes selvevaluering er reduceret med knap 30 pct., og velværet øget med over 10 pct.

Sampension, der står for KMD-medarbejdernes pensionsordning og sundhedsforsikring, ser store muligheder for at styrke kvaliteten i den sundhedsfaglige indsats til den enkelte medarbejder. Dels ved at tilbyde hjælpen tidligere, dels ved i højere grad at målrette indsatsen.

”Enhver person, der tegner en forsikring, håber på ikke at få brug for den. Vi lever af tilfredse kunder, og forebyggelse er til gavn for både den enkelte og for os som selskab. Samtidig giver det os mulighed for at give endnu mere attraktive tilbud på virksomhedsordninger,” siger Niels Lolk Vester, der er markedschef i Sampension. Han ser derfor også brugen af Kompis som et strategisk træk i kampen om store virksomheders pensionsordninger og sundhedsforsikringer.

Engagement og trivsel skal følges ad
KMD’s HR-direktør Michael Holst er heller ikke i tvivl om fokus på medarbejdernes velvære:

”Vi er privilegeret med medarbejdere, der er topengagerede og gerne giver den en ekstra skalle. Men som arbejdsgiver skal vi også hjælpe medarbejderne med at huske det fysiske og mentale velvære i travle perioder. Som videnmedarbejder er det vigtigt at tænke langsigtet og træffe de nødvendige valg for at undgå stress, og her har vi som arbejdsgiver et ansvar for at stille de optimale redskaber og rammer til rådighed ud over den almindelige ledelse og medarbejderpleje. Kompis giver os samtidig flere data til at følge trivslen på overordnet niveau, så vi kan iværksætte tiltag, hvis der kommer en negativ udvikling,” siger han og fortsætter:

”Derfor ser vi potentiale i Kompis-platformen, som giver den enkelte medarbejder konkrete redskaber til at øge fysisk og mentalt velvære i hverdagen. Det vurderer vi i KMD kan bidrage til reduktion af stress og sygemeldinger på den lange bane,” siger han og peger på, at KMD i lighed med andre videntunge virksomheder oplever, at netop de mest selvkørende og engagerede medarbejdere kan glemme at lytte til kroppens signaler.

Win-win-win
For folkene bag Kompis mødes det tætte samarbejde med KMD og Sampension også med begejstring.

”Selv om vi med videnskabelig dokumentation for effekten af Kompis-metoden ikke har været i tvivl om at kunne skabe resultater, så er det fantastisk at kunne hjælpe over 3.000 medarbejdere og reducere stress og risiko for sygemeldinger,” siger Kompis’ administrerende direktør, Tobias Brask.

”Med digitale mikropauser, der kan passes ind i et moderne arbejdsliv, er vi med til at afhjælpe en række helbredsproblemer, hvor især stress er blevet et kæmpe problem de senere år. Det er en kolossal tilfredsstillelse at gavne både medarbejdere, virksomheder og samfundet,” siger han med henvisning til, at sygemeldinger udover de personlige omkostninger for den enkelte også giver forsikringsbranchen årlige udgifter på flere hundrede millioner kroner, og ifølge Stressforeningen koster det offentlige Danmark 27 milliarder kroner om året.

Fakta om stress

Af Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil 2017 fremgår det, at hver fjerde dansker har et højt stressniveau. Tilbage i 2010 var det kun hver femte, og Verdenssundhedsorganisationen WHO forudser at stress og depression bliver en af de største sygdomsfaktorer på verdensplan i år 2020.

Andre nøgletal:

  • 1,5 million fraværsdage pga. sygdom om året i Danmark.
  • 30.000 hospitalsindlæggelser
  • Hver femte der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job.
  • 3000 personer bliver førtidspensioneret om året.

Kilde: Stressforeningen

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har over 3.000 ansatte. 


Om Sampension

Sampension er Danmarks tredjestørste pensionsforvalter. Vi er et kundeejet fællesskab med omkring 300.000 kunder, der årligt indbetaler mere end 9 mia. kr. Udover Sampension Livsforsikring A/S tæller fællesskabet Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger. Vi er cirka 300 medarbejdere og tilbyder både arbejdsmarkeds- og firmapensioner. Vores formål er at skabe værdi for kunderne ved at gøre pensionen mere værd. Vi sigter mod at skabe høje afkast, lave omkostninger og en god kundeoplevelse med attraktive produkter, effektiv administration og ambitiøs rådgivning. Det sker på ansvarlig vis med blik for at bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling.

Om Kompis-metoden

Kompis er en sundhedsplatform til virksomheder, der prioriterer trivsel, arbejdsglæde og sundhed højt. Medarbejderne får en app, som giver dem individuelt tilpassede fysiske og mentale øvelser imod deres smerter eller stress, mens virksomheden får data, så den bedre kan forebygge overbelastning af medarbejderne. Virksomheden ikke adgang til den enkeltes data, men kan se mønstre på overordnet niveau. Metoden bygger på, at medarbejderne tre gange om ugen bruger op til 10 minutter på deres individuelt tilpassede øvelser. I takt med at der opsamles data, vil øvelserne og andre tiltag kunne tilpasses endnu bedre til den enkeltes og virksomhedens hverdag. Kompis-metoden er udviklet og dokumenteret i et ph.d.-projekt, som en af stifterne står bag.

 

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos:

KMD, seniorkonsulent Henrik Keller Jensen, mobil 26 36 64 17, hej@kmd.dk
Markedschef i Sampension, Niels Lolk Vester, mobil 21 73 85 11, nlv@sampension.dk
Adm. dir. Kompis, Tobias Brask, mobil 22 91 79 89, tb@kompisgroup.com

Billeder

Kompis-app'en.
Kompis-app'en.
Download
Michael Holst, HR-direktør i KMD.
Michael Holst, HR-direktør i KMD.
Download
Niels Lolk Vester, markedschef i Sampension.
Niels Lolk Vester, markedschef i Sampension.
Download

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum