LO • Landsorganisationen i Danmark

Klogt at afskaffe omprioriteringsbidraget, men nulvæksten fortsætter

Del

Fredag aften indgik regeringen og KL aftale om kommunernes økonomi for 2017

LO-formand Lizette Risgaard siger:

–  Det var en klog og helt nødvendig beslutning at afskaffe omprioriteringsbidraget endeligt. Men danskerne har stadig udsigt til nulvækst i den kommunale velfærd i en tid, hvor udgifterne til ældrepleje med mere vil stige.

– Regeringen siger, at der ikke er råd til at udbygge den offentlige velfærd. Vi frygter, at der ikke er råd til at lade være. Allerede inden forhandlingerne gik i gang, stod det klart, at det vil blive en udfordring for kommunerne bare at leve op til et uændret niveau af offentligt velfærd.

– Vi må også konstatere, at niveauet for investeringer i skoler, daginstitutioner og andre offentlige anlæg endnu en gang falder.

– Aftalen viser, at tiden nu er til at prioritere vores fælles velfærd. Det opfordrer vi partierne til at gøre i efterårets politiske forhandlinger.

For yderligere kommentar: LO's pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum