LO • Landsorganisationen i Danmark

Klogt at afskaffe omprioriteringsbidraget, men nulvæksten fortsætter

Del

Fredag aften indgik regeringen og KL aftale om kommunernes økonomi for 2017

LO-formand Lizette Risgaard siger:

–  Det var en klog og helt nødvendig beslutning at afskaffe omprioriteringsbidraget endeligt. Men danskerne har stadig udsigt til nulvækst i den kommunale velfærd i en tid, hvor udgifterne til ældrepleje med mere vil stige.

– Regeringen siger, at der ikke er råd til at udbygge den offentlige velfærd. Vi frygter, at der ikke er råd til at lade være. Allerede inden forhandlingerne gik i gang, stod det klart, at det vil blive en udfordring for kommunerne bare at leve op til et uændret niveau af offentligt velfærd.

– Vi må også konstatere, at niveauet for investeringer i skoler, daginstitutioner og andre offentlige anlæg endnu en gang falder.

– Aftalen viser, at tiden nu er til at prioritere vores fælles velfærd. Det opfordrer vi partierne til at gøre i efterårets politiske forhandlinger.

For yderligere kommentar: LO's pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum