Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

RETTELSE: Kloge Hænder-kampagnedag den 4. april: Virksomheder inspirerer skoleelever til en faglært fremtid

Del

RETTELSE: Tidligere fremgik det, at Ole Almeborg A/S var med den 4. april. Det er i de ikke. De har et Kloge Hænder-forløb senere på foråret. Onsdag den 4. april besøger omkring 700 skoleelever 25 virksomheder og uddannelsesinstitutioner over hele landet for at blive inspireret til at se de mange muligheder en erhvervsuddannelse byder på. På Bornholm slår Jensen Denmark Beck Pack Systems A/S dørene op.

Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge. Naturvidenskabernes Hus.
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge. Naturvidenskabernes Hus.

RETTELSE: Tidligere fremgik det, at Ole Almeborg A/S var med den 4. april. Det er i de ikke. Ole Almeborg A/S har et Kloge Hænder-forløb senere på foråret. NB: Arrangementerne er desuden ikke åbne huse, men kun for de skoleklasser, der er lavet aftaler med.


Det gælder om at vise skoleelever i danske grundskoler de mange, spændende muligheder en erhvervsuddannelse kan føre med sig.

Det er mantraet den 4. april, når Naturvidenskabernes Hus sammen med virksomheder og uddannelsesinstitutioner fra skole-virksomhedsnetværket Tektanken afholder kampagnedagen "Kloge Hænder."

Sammen går virksomheder og uddannelsesinstitutioner nemlig i offensiven og slår dørene op til produktionshaller og værksteder mange steder i landet.

I alt omkring 700 skoleelever får værktøj i hånden, hjelme på hovedet og indblik i håndværk og teknologi, der gør en forskel.

På Bornholm er to virksomheder med nemlig Jensen Denmark og Beck Pack Systems A/S.

Elever møder faglærte rollemodeller

Kloge Hænder-arrangementerne er målrette elever fra folkeskolens udskoling. De skal se, at en erhvervsuddannelse giver mange spændende jobmuligheder, fortæller programchef i Naturvidenskabernes Hus, Jeppe Hust.

”Vi skal inspirere de unge til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse. Vi har som samfund brug for, at flere bliver faglærte. Men det er svært at vælge en uddannelse eller et fag, man aldrig har hørt om,” siger han.

Netop derfor er det vigtigt, at skoleeleverne møder faglærte rollemodeller og får et praktisk indblik i et håndværk på dagen.

”Vi ved, at det er mødet med virkeligheden på virksomheden og i dialogen med de faglærte rollemodeller, som for alvor pirrer nysgerrigheden og vækker interessen hos mange børn og unge. Vi skal sammen vise dem, at de med en faglært uddannelse kan få et spændende arbejde, og at de virkelig kan gøre en forskel med viden og evner inden for et fag," siger Jeppe Hust.

Det er nødvendigt at flere uddanner sig i faglært retning. En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at vi som samfund kan komme til at mangle op mod 70.000 faglærte i 2025. 

Det er 4. gang, at Naturvidenskabernes Hus arrangerer Kloge Hænder.

FAKTA

  • Kloge Hænder-indsatsen viser elever i grundskolen, at erhvervsuddannelserne er en attraktiv uddannelse, der giver spændende jobs, men også åbner op for muligheden for at læse videre.

  • Tektanken, som drives af Naturvidenskabernes Hus, arrangerer i år kampagnedagen Kloge Hænder den 4. april. Det er startskuddet til flere aktiviteter og virksomhedsbesøg i resten af 2018.

  • Kloge Hænder skal gennem samarbejder med brancher og kommuner udbredes til hele landet, så langt flere skoleelever bliver inspireret af spændende virksomhedsbesøg og faglærte rollemodeller.

  • Kloge Hænder er en kampagnedag under Tektanken, der er støttet af Fremstillingsindustrien, Novo Nordisk Fonden og Nordea-fonden.

Arrangører til Kloge Hænder på Bornholm den 4. april.

JENSEN Denmark

Beck Pack Systems A/S

Information til medier

Medierne er velkomne til at dække kampagnedagen Kloge Hænder ved at besøge en arrangør på dagen. Husk at melde jeres ankomst ved at kontakte arrangøren direkte.

På www.nvhus.dk/tektanken er alle forløb beskrevet. Sorter efter ”Kloge Hænder” under events på portalen. Under ”Program” på de enkelte forløb er der kontaktoplysninger til arrangøren.

Der er også links til de enkelte forløb på listen her i pressemeddelelsen.

Kontakter

Pressekontakt hos Naturvidenskabernes Hus i Påsken:

Mandag den 26. marts:
Kommunikationschef Bjørn Kock Lærkedahl. 51194944 / bkl@nvhus.dk

Tirsdag og onsdag den 27. og 28. marts:
Kommunikationsmedarbejder Stine Gregersen. 51548549 / sg@nvhus.dk

Billeder

Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge. Naturvidenskabernes Hus.
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge. Naturvidenskabernes Hus.
Download
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge.
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge.
Download
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge.
Der er for få Kloge Hænder. Skole-virksomhedssamarbejder skal inspirere de unge.
Download

Links

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

51194944http://www.nvhus.dk
Naturvidenskabernes Hus er et non-profit udviklings- og besøgscenter. Vi bygger bro mellem skoler og erhvervsliv og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.
 
Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum