Syddansk Universitet

Klinisk professor I metaboliske knoglesygdomme

Del

Morten Frost Nielsen (43 år), overlæge på Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i Metabolic Bone Diseases ved Klinisk Institut, SDU.

Hans ansættelse er samtidig knyttet til Steno Diabetes Center Odense Klinik for Molekylær Endokrinologi, KMEB, ved OUH. I sin nye stillingskombination skal Morten Frost arbejde halvdelen af tiden som overlæge på Endokrinologisk Afdeling på OUH og halvdelen af tiden som klinisk professor.

Hans forskningsområder omfatter betydningen af type 1- og 2-diabetes, tarmhormoner og knoglecellernes energiomsætning for skelettet. Hans forskning er baseret på kombinationer af kliniske og dyre- og celleforsøg og andre laboratoriebaserede forskningsmetoder. Forskningen udføres i samarbejde med kolleger på Steno Diabetes Center Odense, og KMEB-laboratoriet og Osteoporoseklinikken ved Endokrinologisk Afdeling M foruden en række danske og udenlandske samarbejdspartnere.

Han har tilbragt et halvt år ved Oxford Centre for Diabetes, Endocrinology and Metabolism, hvor han blev trænet i forskning i sygdomme i kroppens håndtering af calcium. Forskningen er også en af hans hobbies, som suppleres med længere løb og bjergvandring.

Morten Frost Nielsen er født i Århus og siden vokset op i Kolding. Han er student fra det daværende Kolding Amtsgymnasium i 1996 og har siden været bosiddende i Odense.

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum