Vejdirektoratet

Klimavenlig asfalt på vej til Rute 21 ved Ebeltoft

Del

Fra mandag den 29. april og cirka seks uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på to delstrækninger på rute 21 ved Ebeltoft på Djursland.

Arbejdet begynder mandag den 29. april og varer i cirka 6 uger. Foto: Vejdirektoratet.
Arbejdet begynder mandag den 29. april og varer i cirka 6 uger. Foto: Vejdirektoratet.

Den slidte asfalt på Rute 21 ved Ebeltoft på Djursland bliver udskiftet, så trafikanter fremover kommer til at køre på en ny og mere klimavenlig asfalt.

Først bliver den gamle asfalt fjernet og det underlæggende lag repareret. Derefter bliver den nye asfaltbelægning lagt på, og til sidst bliver der påført vejstriber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane, der giver en bedre køreoplevelse for trafikanterne. 

Asfaltarbejdet fordeler sig på to strækninger i henholdsvis Ebeltoft by og på en strækning uden for byzonen. Uden for byzonen bliver der udlagt klimavenlig asfalt, mens der inden for byzonen vil blive brugt almindelig asfalt, da mange rister og trafikovergange ikke er velegnede til klimavenlig asfalt.

Konsekvenser for trafikanterne

Den nordlige strækning ligger på Røndevej, fra T-krydset ved Ebeltoftvej (mod Tirstrup) til cirka tre og en halv kilometer nord herfor. Der vil blive spærret for gennemkørsel, og omkørsel sker via Tirstrup ad Ebeltoftvej og Grenåvej/Fruerlundvej. Der vil være en forøget rejsetid på cirka 10 minutter.

Den sydlige strækning ligger i Ebeltoft by, hvor det drejer sig om cirka seks kilometer fra Dråbyvej frem til Færgehavnen. Her bliver der etableret omkørsel for henholdsvis nordgående og sydgående trafik via Dråbyvej/Standgårdshøj/Nørreport/Nørre Allé/Øster Allé. Mellem Østerallé og færgehavnen afvikles trafikken med signalregulering. Der kan derfor forekomme kødannelser, og der skal påregnes ekstra rejsetid.

Der vil være en forøget rejsetid på cirka 2 minutter.

Arbejdet begynder mandag den 29. april kl. 07.00 og varer i cirka 6 uger.

Beboere langs de spærrede strækninger har adgang, men der kan dog i perioder være hindringer, og man bør træffe nærmere aftaler med asfaltentreprenøren.

Vejarbejdet foregår løbende på begge etaper, men der kan i perioder blive åbnet for gennemkørsel. Der må påregnes eventuel kørsel på ujævn overflade og derfor nedsat hastighed.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk 

Yderligere oplysninger:
Entrepriseleder Kirsten G. Roelsgaard, Vejdirektoratet, kiro@vd.dk, tlf.: 72 44 20 14
Vejdirektoratets pressetelefon: 51 83 33 93

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon:

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Arbejdet begynder mandag den 29. april og varer i cirka 6 uger. Foto: Vejdirektoratet.
Arbejdet begynder mandag den 29. april og varer i cirka 6 uger. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Information om vejarbejder

Når Vejdirektoratet bygger og vedligeholder statsvejene, tilstræber vi, at det generer mindst muligt. Vi opdaterer løbende oversigten over de vejarbejder, der er igang rundt omkring i landet.

Se listen over vejarbejder på www.vejdirektoratet.dk/vejarbejder

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum